Luna Bloem in actie tijdens een NK-race. (Foto: Bas Kaligis/RaceXpress.nl)
Luna Bloem in actie tijdens een NK-race. (Foto: Bas Kaligis/RaceXpress.nl) (Foto: )

Podium voor Didamse kartster Bloem

  Nieuwsflits

EINDHOVEN/DIDAM – Dit seizoen wil kartster Luna Bloem uit Didam haar ervaring in de Rotax Max Senioren-klasse verzilveren. Ze aast erop veel podiumplaatsen te pakken in het Nederlands kampioenschap. De eerste ronde van de titelstrijd was alvast een uitstekend begin. De achttienjarige snelle Didamse denderde op circuit De Landsard in Eindhoven naar een welverdiende derde plaats in de finale.

“Ik ben altijd blij met een podium, maar eerste is natuurlijk beter”, toonde Luna Bloem zich na afloop van de race zich ambitieus. “De seniorenklasse is een zware klasse. Ik had tegen mijn ouders gezegd, hoe je het ook wendt of keert, ik ga dit weekend een podiumplaats halen en het is gelukt. Ik ben altijd superblij met een podiumplaats en met mijn ervaring moeten die ook steeds meer komen. Dit is mijn vierde jaar in de seniorenklasse.”

Pittig

In de finale liet ze zien dat ze daadwerkelijk bij de beste rijders van het kampioenschap hoort. De competitie voorin was uiteraard pittig. “Ik reed in de finale achter de nummer twee. Ik was de inhaalactie aan het voorbereiden, het is hier lastig inhalen. Je moet er echt over nadenken waar je dat gaat doen en het dan ook echt doen. Helaas kwam ik hem net niet voorbij. Dat was jammer. Maar ik ben nog steeds blij met die derde plek gezien waar we vandaan komen.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden