Een deel van de trainingsgroep. (Foto: Leny Jansen)
Een deel van de trainingsgroep. (Foto: Leny Jansen)

Oldstars Running wil in september meters maken in Didam

  Nieuwsflits

DIDAM - Open Club De Nevelhorst start 2 september in combinatie met Triathliem en Jeroen Reintjes Sport met Oldstars Running in Didam. Dit initiatief is ontwikkeld samen met het ouderenfonds. De bijeenkomsten vinden iedere woensdagochtend van 09.30- 11.00 plaats bij DVC’26. Aanmelden is via de website openclubdenevelhorst.nl mogelijk.

Het is op de dag van het vraaggesprek met Gerard Heijnen en Jeroen Reijntjes werkelijk stralend sportweer. Toch is de fraaie accommodatie van voetbalvereniging DVC’26 in Didam gesloten. Maar als het aan de initiatiefnemers ligt, gaat het kloppend hart van Open Club De Nevelhorst binnenkort ook open voor OldStars running. Daarbij gaat het om bewegen voor 55-plussers op een leuke, gevarieerde en vooral goede manier. “We willen de mensen verleiden om mee te doen.”
Open Club De Nevelhorst - de naam zegt het eigenlijk al - wil stimuleren dat sportclubs gaan samenwerken en verbinden. Dat doet de Open Club door het ontwikkelen en organiseren van sportgerelateerde evenementen en projecten in de gemeente Montferland. Dat gebeurt in samenwerking met verenigingen, scholen, overheid en bedrijven.

“Via één van de tennisleden van Open Club De Nevelhorst, die startte met OldStars tennis, kwam ik aanraking met het Ouderenfonds”, aldus OldStars coördinator Gerard Heijnen.

“We wilden beginnen met OldStars running. Het is misschien een misverstand, maar het is niet alleen maar lopen. Dat kunnen de meeste mensen zelf wel.

Bij OldStars running gaat het naast het sociale aspect, veel meer om bewegen en dat willen wij op een leuke, goede en gevarieerde manier aanbieden.Het gaat om balans, coördinatie en kracht. We hebben bijvoorbeeld een oefening hier op het veld van DVC’26, waarbij je een bal op de lat moet gooien. Mis je, dan moet je de bal halen.”
OldStars running heeft eigenlijk dus veel meer weg van een looptechnische training. “Wat we proberen is om de deelnemers op een verstandige en verantwoorde manier te laten bewegen. Veel ouderen zijn stijf, lopen niet goed of juist te eenzijdig. We willen laten zien dat het ook anders en beter kan om zo het bewegen naar een hoger niveau te tillen”, aldus Reijntjes. Hij volgt de opleiding ASM (Athletic Skills Model van beweegstrateeg René Wormhoudt) en traint de groep.

Het programma OldStars Sportis een initiatief van het Nationaal Ouderenfonds. In de regio werkt het Ouderenfonds samen met Achterhoek in Beweging en de provincie Gelderland.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden