<p>Een deelneemster aan het project &#39;Durf digitaal.&#39; (Foto: PR)</p>

Een deelneemster aan het project 'Durf digitaal.' (Foto: PR)

Droom-Durf-Doe-week in Bibliotheek Montferland

  Nieuwsflits

‘s-HEERENBERG/DIDAM - Beter leren computeren? Leren werken met de DigiD? Ontdekken wat er online allemaal mogelijk is? In de week van 7 tot en met 13 september, tijdens de Week van lezen en schrijven met als thema ‘Durf Digitaal’, organiseert Bibliotheek Montferland in samenwerking met Welcom en Seniorweb de ‘Droom-Durf-Doe week’ met digitale activiteiten.

Tijdens deze week van lezen en schrijven staan er in de gemeente Montferland diverse activiteiten op het programma. Op dinsdag 8 september (Bibliotheek Didam) en donderdag 10 september (Bibliotheek ’s-Heerenberg) geeft een specialist van SeniorWeb een workshop over beeldbellen met WhatsApp. De workshop is van 09.30 tot 10.30 uur. De workshop is gratis, ook voor niet-leden. Aanmelden is hiervoor wel verplicht.

Digitale hulp

Op maandag 7 september (Bibliotheek ’s-Heerenberg) en op vrijdag 11 september (Bibliotheek Didam) is er een digitale inloop van 10.30 tot 11.30 uur. Bij de inloop ontdek je de digitale hulp van de bibliotheek. Bekijk het cursusmateriaal van onze computercursussen en stel je vragen.

Welcom helpt bezoekers verder bij alle computer-, tablet- en smartphone- vragen. Bij computerinlopen kunnen deelnemers oefenen. Ook zijn er vragen te stellen tijdens het telefonisch vragenuurtje.
De seniorenconsulenten wijzen de weg waar vragenstellers moeten zijn met uw (digitale) vragen. Zij zijn telefonisch te bereiken en komen waar nodig en gewenst ook aan huis.

In de Droom-Durf-Doe week start het Digitaal café van SeniorWeb ook weer. Zaterdag 12 september is het Digitaal Café van 11.00 – 12.30 uur in Bibliotheek ’s-Heerenberg. Het thema is ‘online gemak en vermaak’. Het Digitaal Café van Didam is op 26 september. Het Digitaal café is gratis, ook voor niet leden. Aanmelden is hiervoor verplicht.

Informatie

Bij de workshops en het Digitaal café van SeniorWeb kunnen een beperkt aantal deelnemers aanwezig zijn in verband met restricties vanwege het coronavirus. Kijk voor informatie en aanmelden op www.bibliotheekmontferland.nl.
Ook is het mogelijk 0316-221184 te bellen of info@bibliotheekmontferland.nl te mailen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden