<p>Het onderscheiden duo met hun partners. (Foto: Roel Kleinpenning).&nbsp;</p>

Het onderscheiden duo met hun partners. (Foto: Roel Kleinpenning). 

(Foto: Roel Kleinpenning )

Huldiging voor jubilarissen

  Nieuwsflits

BEEK - De kermis in Beek-Loerbeek niet door, maar schutterij Sint Jansgilde Beek-Loerbeek wilde Bart Heijnst (links, 50 jaar lid) en Gerard Duis (rechts, 40 jaar lid) toch huldigen. Naast hun staan hun partners Maria (tweede van links) en Ans. Verderop in deze krant meer over de huldiging. De schutterij hechtte er belang aan beide jubilarissen te huldigen, zo liet commandant René Derksen weten. Maar hoe doe je dat in deze tijd?

Toen in maart door corona alles werd stilgelegd, werd ook duidelijk dat voor de schutterij Sint Jans-gilde Beek-Loerbeek het jaarprogramma anders zou gaan lopen. Het organiseren van de kringdag van kring Montferland, ons schuttersfeest en ook de kermis konden geen doorgang vinden, zo meldde Derksen. “Maar ondanks dit alles wilden we als schutterij toch even stilstaan om twee leden van de schutterij te huldigen.”

Afgelopen zondag 30 augustus zijn Bart Heijnst die 50 jaar lid is en Gerard Duis die 40 jaar lid is bij het gildegebouw gehuldigd. Ze kregen allebei een herinneringsbord overhandigd door de commandant en hun echtgenote een bos bloemen en dit alles volgens de geldende maatregelen.
Als je 40 jaar lid bent van de schutterij dan krijg je een medaille voor het leven, je hoeft dan geen schutterskaart meer te kopen. Gerard Duis kreeg die opgespeld door zijn echtgenote Ans. De vendeliers gaven een vendelhulde onder begeleiding van de muziekvereniging Volharding Beek. Derksen hoopte dat er volgend jaar gezamenlijk op kan worden geproost.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden