<p>Wielrennen doet Cor Jansen bij voorkeur alleen, behalve wanneer hij met vrienden de bergen intrekt. Foto: Karin van der Velden</p>

Wielrennen doet Cor Jansen bij voorkeur alleen, behalve wanneer hij met vrienden de bergen intrekt. Foto: Karin van der Velden

Kapper Cor fietst om te ontspannen

  Nieuwsflits

\Wielrennen doet Cor het liefst alleen en met zijn vrouw Helene zijn toertochten op de e-bike favoriet. Eens per jaar zoekt Cor het avontuur op. Met vrienden trekt hij dan de bergen in.

door Karin van der Velden

DIDAM - Cor Jansen, in Didam alom bekend als Kapper Cor, werd in Veendam geboren. Al snel verhuisde hij met zijn ouders naar Herwen, waar hij opgroeide. Toen Cor van de MAVO afkwam, vroeg kapper Teun Derksen of hij geen leerling wilde worden. Daar volgde hij zijn buurjongen op. Het kwam toevallig op z’n pad, anders was hij misschien geen kapper geworden. Na een aantal jaren had Cor de wens om voor zichzelf te werken. Zijn eerste kapsalon kochten Helene en hij in Almelo. Maar toen er in de Didamse Spoorstraat een kapperszaak te koop kwam, was de beslissing om terug te gaan snel genomen. Helene komt uit Loerbeek, dus Didam was een mooie plaats om zich te vestigen. Dat is alweer 27 jaar geleden. Toen Zorgcentrum Meulenvelden 13 jaar geleden werd gebouwd, verhuisde de kapsalon daarheen.

Sinds een jaar staat dochter Jet ook in de zaak. Zij leerde het vak eerst bij andere kappers. Cor vindt het leuk dat Jet zo actief is op Social Media, daar laat ze zien dat ze goed is met lang haar. “Ze bouwt haar eigen klantenkring op en samen met de klanten die dankzij Dorien, Miranda en Marijke al jaren komen, is dat een mooie combinatie.”

Op zondag en maandag is de kapsalon gesloten en op donderdag heeft Cor vrij. “Het is nu wat makkelijker om een keer de fiets te pakken. Soms is dat de racefiets en soms de gewone fiets. Het mountainbiken heb ik opgegeven nadat ik een paar keer ben gevallen. Ik ben nog wel steeds lid van TC de Liemers. Ik heb nooit wedstrijden gereden. Wielrennen doe ik vooral alleen, dan kan het wanneer het mij uitkomt.” En dan heeft Cor nog z’n fietsmaatjes, waarmee hij een keer per jaar de bergen in fietst. Met z’n vieren doen ze dat al een jaar of dertien. Elke keer in een ander Europees land. Op de Facebookpagina Cor’s Cycling Adventures zijn de reizen te volgen.

“De meest beroemde toppen hebben we wel gehad. Dit jaar stond El Teide op Tenerife op het programma. We zouden 14 maart vertrekken, maar toen kwam de lockdown. Nu zijn we van plan om begin oktober naar het Zwarte Woud te gaan. De jongens moesten daar wel een beetje om lachen, zo van daar ga je heen als je oud bent, maar ze komen er nog wel achter. Richting Bazel zijn er stevige bergen, toch ook zo’n 17-18%.”

Het fietsen is belangrijk, maar ook de gezelligheid. Een hapje en een drankje hoort erbij. Dat was ook zo tijdens de fietsvakantie met Helene, zwagers en schoonzussen. Van Trier naar Mainz, zes keer 50 kilometer. “Lekker vlak, niets aan ‘t handje. Een prachtige route langs Rijn en Moezel. Dat hebben we geboekt via moezel-reizen.nl. Super service, de bagage werd netjes naar het volgende hotel vervoerd en aan het eind van de reis werden we van Mainz weer naar Trier gebracht. Het was een tip van een klant, die terugbrengservice gaf de doorslag.”

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden