<p>Links Joop van den Berg en rechts Wim Jansen. Achter hen staat Ben Straatsma die de ontmoeting arrangeerde. (foto: PR)</p>

Links Joop van den Berg en rechts Wim Jansen. Achter hen staat Ben Straatsma die de ontmoeting arrangeerde. (foto: PR)

Ontmoeting oud-collega's in Poort van Diem

  Nieuwsflits

Begin september was het dan zover. Wim Jansen (92) oud-groepscommandant van de Rijkspolitie kon zijn herinneringen delen met Joop van den Berg (90), eveneens oud-groepscommandant, de eerste in het westen van het land de tweede in het zuiden.

DIDAM - Wim Jansen is een geboren en getogen Didammer die een halfjaar geleden terugkeerde naar zijn geboorteplaats en zijn intrek nam in de Poort van Diem. Ben Straatsma regelde de ontmoeting tussen de twee oud-groepscommandanten. Hij laat weten: "Ik prik regelmatig een vorkje mee in de Poort van Diem en dus heb ik Wim gevraagd of hij het leuk zou vinden zijn collega Joop van den Berg te ontmoeten. Joop komt periodiek van Heesch naar Didam om bij mij te biljarten. Wim wilde dit wel en dus ontmoette Wim en Joop elkaar onlangs." De heren hadden elkaar veel te vertellen en deden hun best collega's te herkennen op de foto's die ze in handen hadden.

Bekende Didammer

Wim maakte melding van zijn belevenissen tijdens zijn verblijf in Nederlands-Indië en Joop over zijn sportieve prestaties. Hij werd namelijk in 1964 nationaal kampioen marathon in een tijd van 2.36 uur waarbij hij van het begin tot het eind de koppositie wist te behouden hetgeen nooit eerder of later iemand is gelukt. Ben over zijn band met Joop: "Met Joop van den Berg ben ik al 42 jaar bevriend. Hij was groepscommandant in Berghem, de eerste gemeente waar ik het burgemeesterschap mocht vervullen. We woonden in dezelfde straat en ik voelde me daar volledig veilig in de wetenschap dat onverlaten met slechte bedoelingen, als ze te voet waren, geen enkele kans van ontsnappen hadden als Joop ze achtervolgde. Ik vind het opmerkelijk dat Wim en Joop nog helder van geest zijn, genieten van het leven en dat Wim al een beetje een bekende Didammer aan het worden is door zijn bijdragen voor de Oudheidkundige Vereniging in Didam." Grote vraag is: wie van de twee heren heeft het potje biljarten gewonnen? Ben: "Ik hoop dat je het mij niet kwalijk neemt dat ik daar geen mededelingen over doe!"

van de redactie

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden