Lessen in verbouwde gymzaal gestart


<p>Rens, Siem, Arthur, Mila en Maud waren blij dat ze vrijdag konden apenkooien in de nieuwe gymzaal in Kilder. (foto: Karin van der Velden)</p>

Rens, Siem, Arthur, Mila en Maud waren blij dat ze vrijdag konden apenkooien in de nieuwe gymzaal in Kilder. (foto: Karin van der Velden)

Lessen in verbouwde gymzaal gestart

  Nieuwsflits

De gymzaal van Sportvereniging Wilskracht Kilder werd compleet gerenoveerd. De gymzaal is van alle moderne comfort voorzien. Vrijdag 16 oktober stond een feestelijke opening gepland. Die kon door corona helaas niet doorgaan.

door Karin van der Velden 

KILDER - “Het plafond en de vloer zijn helemaal nieuw, we hebben nu zelfs vloerverwarming”, vertelt Debby te Kaat, trotse voorzitter van de sportvereniging. “De kleedkamers zijn opnieuw betegeld en er staat nieuw meubilair. Alle verlichting is nu LED. Wat ook fijn is, we hoeven niet meer alle douches tegelijk aan te zetten. Dat gaat nu per twee en er is zelfs een douche voor mensen die liever niet in de groep douchen. In de zaal is de akoestiek verbeterd met platen die het geluid absorberen.” Debby is blij met de samenwerking met basisschool Laetare, er wordt nu in overleg met de gemeente ook nieuw materiaal aangeschaft.

Prullenbak

De feestelijke opening kon door corona niet doorgaan. Zelfs niet in afgeslankte vorm. “We hadden een soort doorloop bedacht, waardoor ook ouders en andere belangstellenden konden zien hoe mooi het is geworden. Compleet met eenrichtingverkeer, maar helaas wordt ook dat als evenement gezien. De posters en flyers die we gemaakt hadden, konden zo de prullenbak in.” Vrijdagavond werd de gymzaal volgezet met allerlei toestellen, zodat de kinderen konden apenkooien. Bij dit spel draagt een van de kinderen een lintje en hij of zij moet andere kinderen aftikken. Die kinderen mogen de vloer niet raken, via de kast, de bok, de touwen en hoepels moeten ze bij de tikker zien weg te blijven. Leidster Carlijn zag erop toe dat er niet vals gespeeld werd. De jongens en meisjes, vanaf zeven jaar, hadden er duidelijk plezier in.

Inkomsten

Bij Wilskracht kunnen kinderen en volwassenen van alle leeftijden sporten onder leiding van Carlijn, Nardy en Karin. Er is ook een groep ouderen die onder deskundige leiding in beweging blijft. De grondoefeningen zijn door de verwarmde vloer nu heel wat prettiger. De gymzaal wordt ook verhuurd, zo gaat Annemieke Elfring pilateslessen geven. Als corona geen roet in het eten had gegooid, was Wilskracht nu zelfs al begonnen met ouder-kindlessen. Corona zorgt er ook voor dat de gymvereniging inkomsten mist. Dit jaar zouden de 37e Paasloop en de 47e Herfstkleurentocht georganiseerd worden. De evenementen, die ervoor zorgen dat de contributie van Wilskracht laag kan blijven, moesten helaas worden afgelast. Deze maand mogen mogen vriendjes en vriendinnetjes meekomen. Kinderen die geen lid zijn, kunnen meemaken hoe leuk het gymmen bij Wilskracht is. Door corona is van tevoren opgeven noodzakelijk. Op de facebookpagina Wilskracht is alle informatie te vinden.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden