<p>Dankzij Kiwanis krijgen ook kinderen in gezinnen die het financieel moeilijk hebben een leuke Sinterklaas. (foto: PR)</p>

Dankzij Kiwanis krijgen ook kinderen in gezinnen die het financieel moeilijk hebben een leuke Sinterklaas. (foto: PR)

Sinterklaasactie zoekt adoptieouders

  Nieuwsflits

Voor kinderen van ouders die hulp nodig hebben van de voedselbank is Sinterklaas niet altijd een feestje. Kiwanis Gelre - Ladies de Monte organiseert daarom een actie, zodat deze kinderen toch cadeaus krijgen.

door Karin van der Velden

DIDAM - Voor de actie zijn de dames van Kiwanis op zoek naar adoptie-ouders, die een cadeautje willen kopen voor een van die kinderen. “De ouders krijgen een brief van Sinterklaas, waarin staat dat de kinderen een cadeautje mogen uitzoeken van een lijstje dat we vooraf maken. De wensen worden verzameld in een overzicht. Daarop staat dan bijvoorbeeld dat er een jongen van toen is die graag een bal wil of een meisje van 8 dat een pop wil”, vertelt Willeke van Aken, die de actie voor Kiwanis in Montferland organiseert. “De adoptieouders kunnen dan een kindje kiezen waarvoor ze zelf het cadeautje kopen en inpakken. In verband met de privacy van de kinderen en hun ouders worden er geen namen genoemd. Het cadeau mag een waarde hebben van zo’n vijftien euro. Het verzoek is om niet meer uit te geven, zodat alle kinderen iets van dezelfde waarde krijgen.”

Geld doneren

Geld doneren mag ook, dat hoeft dan niet per se vijftien euro te zijn, een lager bedrag kan ook. Van dat gedoneerde geld koopt de organisatie van de actie dan cadeautjes voor kinderen die niet ‘geadopteerd’ zijn. De actie wordt georganiseerd voor de voedselbanken die in Montferland en Doesburg cliënten hebben. In Montferland komen ongeveer 86 kinderen tot veertien jaar in aanmerking. Bedrijven worden ook uitgenodigd om mee te doen aan de actie. Dat kan zijn door financiële steun of door voor alle kinderen een cadeautje aan te leveren. Dat kan bijvoorbeeld een chocoladeletter of iets anders lekkers zijn. Daarbij mag dan best een logo worden vermeld.

Voedselbank

De gekochte cadeautjes kunnen ingeleverd worden bij Bloem Beleving, Spoorstraat 5 in Didam. Uiteindelijk wordt alles ingepakt in jute zakken en afgeleverd bij de Voedselbank. Zij zorgen dat de cadeaus bij de juiste kinderen terechtkomen.

Gulle gevers

Willeke benadrukt dat Kiwanis het juist in coronatijd belangrijk vindt dat kinderen een fijne Sinterklaas beleven. Door deze crisis zijn er meer gezinnen die het tijdelijk financieel moeilijk hebben. “Er zijn gezinnen die met moeite driemaal per dag een gezonde maaltijd op tafel kunnen zetten. Geld voor cadeautjes is er dan al helemaal niet. Kiwanis wil dat ook kinderen in deze situatie Sinterklaas kunnen vieren. Want hoe kan een kind begrijpen dat Sinterklaas zijn huis overslaat?” Gulle gevers kunnen zich aanmelden voor de actie via Facebook: Kiwanis Gelre - Ladies de Monte of met een e-mail aan info@kiwanisgelredemonte.nl.

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden