<p>In Azewijn loopt Marco Pruijs nog op het voetbalveld: &#39;We trainen in groepjes van drie &agrave; vier personen.&#39; Bron: Den Dam </p>

In Azewijn loopt Marco Pruijs nog op het voetbalveld: 'We trainen in groepjes van drie à vier personen.' Bron: Den Dam

(Foto: Den Dam)

'Kunnen in de middenmoot eindigen'

  Nieuwsflits

In deze rubriek maak je kennis met het lokale amateurvoetbal. Via elf thema’s ontdek je wie de spelbepalers in onze streek echt zijn.

door Roel Tomassen

Naam Marco Pruijs

Woonplaats Azewijn

Geboortedatum 4 maart 1991

1. Club en positie In de jeugd heb ik ooit drie jaar bij GWVV gespeeld, maar verder is het altijd Den Dam geweest. Dit is mijn twaalfde seizoen in het eerste. Voorheen stond ik altijd in de spits, maar sinds dit jaar ben ik centrale middenvelder. De nieuwe trainer, Sicco de Winter, heeft mij er neergezet. Het was even wennen, maar het bevalt mij.

2. Familie Ik woon samen met mijn vriendin Lizzy. We hebben het ouderlijk huis van mijn vader opgeknapt. In totaal zijn we er twee jaar mee bezig geweest. Het was een flinke klus; binnen hebben we eerst alles gesloopt voordat we konden opbouwen. Nu is het voor 99% klaar en genieten we ervan.

3. Beroep Engineer bij Brink Moulds & Dies. Wij maken matrijzen voor kunststofproducten in de voedingsmiddelenbranche. Bijvoorbeeld voor de bekende salademerken.

4. Muziek Van rustig tot stevig. Op YouTube luitster ik naar akoestische covers, maar ook voor hardstyle ben ik in. In de auto staat de radio op Qmusic of Radio 538.

5. Hoogte- en dieptepunt Poeh, een hoogtepunt... In de jeugd ben ik weleens kampioen geworden en mijn debuut in het eerste zal ik niet vergeten. Na voor Den Dam prima jaren in de middenmoot in de vijfde klasse waren de afgelopen seizoenen moeizamer. Toch is de teamgeest goed gebleven en dat is knap. Niet alleen winnen, ook verliezen doe je met z’n allen.

6. Beste speler Frenkie de Jong is nu een genot om naar te kijken. Hij heeft een ongelofelijk goed overzicht en speelt zo makkelijk. In de jeugd was Paolo Maldini mijn voorbeeld. Als jeugdspeler stond ik laatste man en droeg ik net als hem nummer drie, vandaar.

7. Televisie Technische programma’s op Discovery Channel. En ik ben ook geïnteresseerd in documentaires en films over de Tweede Wereldoorlog.

8. Social media Heb ik niet veel mee. Ik heb accounts op LinkedIn voor het werk en Facebook privé, maar de laatste keer dat ik online iets heb geplaatst, is drie jaar geleden.

9. Corona Ik snap dat competitieduels niet meer doorgaan om vervoersstromen te beperken, maar voetbal helemaal stilleggen is jammer. Gelukkig heeft onze trainer toch een oplossing gevonden. Hij traint met ons in groepjes van drie à vier personen. Zo houden we onze conditie op peil.

10. Vakantie Op vakantie wil ik iets doen en zien. Zeven dagen alleen maar op het strand liggen, is niets voor mij. Twee jaar terug waren we op Griekenland, dat vond ik mooi. Scandinavië wil ik nog eens zien.

11. Ambitie Met zes punten uit drie duels waren we de goede weg ingeslagen. Geen idee hoe de competitie verder gaat, misschien spelen we tegen elke club maar één keer? Wat ik wel weet: we kunnen weer eens in de middenmoot eindigen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden