Wegpiraten in de Willibrordusweg


<p>Bewoners van de Willibrordusweg zien regelmatig verschrikt dat auto&#39;s met een noodgang door de straat scheuren. (foto: Karin van der Velden)</p>

Bewoners van de Willibrordusweg zien regelmatig verschrikt dat auto's met een noodgang door de straat scheuren. (foto: Karin van der Velden)

Wegpiraten in de Willibrordusweg

  Nieuwsflits

De bewoners van de Willibrordusweg maken zich grote zorgen over de snelheid waarmee door hun straat gereden wordt. Het moest een keer mis gaan. Dat gebeurde twee weken geleden, toen een auto het huis van de familie Kamphorst ramde.

door Karin van der Velden 

DIDAM - Die vrijdag reed een auto rond middernacht vanaf de uitrit van de Nettorama richting station. Hij schampte een rode auto die in de parkeerhaven stond en werd vervolgens tegen de gevel van de woning gelanceerd. De bestuurder, die net drie maanden daarvoor zijn rijbewijs haalde, had geen alcohol of drugs gebruikt, maar reed waarschijnlijk veel te hard. Onderzoek van de politie kan dat mogelijk uitwijzen.

Kerstmis

“De kast viel om, precies op de plek waar de hond altijd ligt. Gelukkig was hij net even weggelopen”, vertelt Jurgen Kamphorst. Hij woont met zijn gezin weer in de woning. Binnen een week was de binnenmuur gemetseld. Het zal nog even duren voor de schade niet meer zichtbaar is. “Waarschijnlijk moet de hele vloer eruit, een deel is beschadigd en dezelfde batch is niet meer leverbaar. We hopen dat het voor Kerstmis klaar is.” Jurgen vertelt dat de moeder van de bestuurder inmiddels contact heeft opgenomen. Hij is er blij om. “Het zijn nu ‘mensen’ geworden. We gaan binnenkort om tafel en dan kunnen we hopelijk allebei weer verder.”

Gevoel van veiligheid

Hopelijk, want de schrik zit er nog goed in. Het gevoel van veiligheid is weg. Er wordt zo hard gereden, dat het wachten is op een volgende keer. Buurman Mike ter Horst, die sinds 2008 aan de Willibrordusweg woont, heeft het al vaak zien misgaan. Gelukkig tot nu toe steeds zonder zwaar letsel of erger. Net als buurvrouw Tamara Sietsema vindt hij het tijd dat de gemeente Montferland maatregelen neemt. “Het is een racebaan en de gemeente Montferland doet er niets aan. Het zou helpen als hier verkeersdrempels komen, maar hiervoor is geen geld beschikbaar. Ik heb net een mail van wethouder Oscar van Leeuwen gekregen.” Tamara vult aan: “Ze zouden hier ook het parkeerverbod kunnen opheffen, als we onze auto’s op straat parkeren, wordt de snelheid misschien ook minder. Je mag hier nu vijftig rijden, maak er dertigkilometerzone van. We hebben begrepen dat de gemeente dit voorjaar snelheidsmetingen gaat doen.”

Slecht rijgedrag

“We zien hier ook weldenkende volwassenen met grote auto’s door de straat jagen. We zien ook busjes met opdruk dat doen”, vertelt Mike. “We hebben het er met de buurt al regelmatig over gehad. Diezelfde avond, stonden we voordat het gebeurde even buiten te praten en toen kwam er een zwarte Audi met een gang van tachtig vanaf het station rijden. Er wonen hier veel jonge kinderen in de straat, die moeten veilig buiten kunnen spelen. Zo hard rijden is opzettelijk slecht rijgedrag. Je neemt een risico en brengt een ander in gevaar.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden