'We wisten dat het een opknapper was'


<p>Dewy en Danny op zolder, waar binnenkort twee dochters kunnen slapen. (foto: Karin van der Velden)</p>

Dewy en Danny op zolder, waar binnenkort twee dochters kunnen slapen. (foto: Karin van der Velden)

'We wisten dat het een opknapper was'

  Nieuwsflits

Danny Krijgsman is tegelzetter, gespecialiseerd in grootformaat. Na het werk en in de weekenden is stilzitten er niet bij. Samen met Dewy verbouwt hij hun woning in Lengel. Van boven tot onder wordt ruimte voor ruimte aangepakt.

door Karin van der Velden

LENGEL - Het leggen van grote tegels mag zeker een specialisme worden genoemd. De grootste tegel die Danny legt, meet één bij drie meter. De kleinste is dertig bij zestig centimeter. Het begint met een goede ondergrond. Daarom wil Danny een klus van begin tot eind zelf doen. “Anders weet ik nooit zeker of de basis goed is en dan krijg je de tegel er nooit goed op.”

Zijn werk inspireert Danny. Onderweg ziet hij veel dat hij in zijn eigen woning wil gebruiken. Omgekeerd is het ook zo dat hij nieuwe producten eerst thuis uitprobeert. Dat doet hij om de kwaliteit te beoordelen, maar ook zodat hij het aan klanten kan laten zien. Danny’s vrouw Dewy vertelt lachend hoe in het vorige huis iemand aanbelde: “We mochten van Danny jullie badkamer bekijken. Ik zei okee, maar dan ren ik eerst even snel naar boven of alles netjes is.” Dewy is opgeleid tot accountant en fiscalist en heeft haar eigen administratiekantoor, met zzp’ers en mkb-bedrijven als klant. “Maar ook particulieren, bijvoorbeeld Nederlanders die net over de grens zijn gaan wonen.” Natuurlijk wordt ook de administratie voor Danny gedaan: “Het is fijn dat ik daar geen omkijken naar heb. Ik hoef me daardoor alleen bezig te houden met mijn werk en mijn offertes kloppen altijd.”

Dewy vind het leuk om bij het klussen te helpen. Na een skiongeluk in februari kwam het daar even niet van: “Die tijd heb ik gebruikt om inspiratie op te doen, dat doe ik vooral op Pinterest. Gelukkig kan ik sinds een paar weken op zaterdag de kluskleding weer aan.”

Danny en Dewy en hun vier dochters betrokken de woning bijna een jaar geleden. “We wisten dat het een opknapper was. Eerst hebben we het dak gedaan, geïsoleerd en voorzien van zonnepanelen. Daarna zijn we begonnen met de zolder, waar twee dochters gaan slapen. De minibadkamer is bijna klaar. Klein, maar met douche, wastafel en toilet. Voor het tegelwerk heb ik restpartijen gebruikt, die heel goed bij elkaar passen. Dewy en de meiden waren meteen enthousiast. Die badkamer kunnen wij straks zelf gebruiken als de grote badkamer aan de beurt is. We vinden het belangrijk dat we comfortabel kunnen blijven wonen, dus we pakken ruimte voor ruimte aan. In 2021 doen we de bovenverdieping en maken we in de tuin een kantoor voor Dewy. Onze vorige woning hebben we twee keer helemaal verbouwd, dus ik weet hoe belangrijk het is om vooruit te denken; waar moeten straks buizen en kabels komen. Je kunt het maar een keer goed doen”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden