‘Ging net beter toen corona kwam’


<p>Sprinkhanen-spits Niels Menting (rechts) gaat onverschrokken en stevig een kopduel aan. Bron: Sprinkhanen</p>

Sprinkhanen-spits Niels Menting (rechts) gaat onverschrokken en stevig een kopduel aan. Bron: Sprinkhanen

(Foto: Sprinkhanen)

‘Ging net beter toen corona kwam’

  Nieuwsflits

In deze rubriek maak je kennis met het lokale amateurvoetbal. Via elf thema’s ontdek je wie de spelbepalers in onze streek echt zijn.

door Roel Tomassen

Naam Niels Menting

Woonplaats Didam

Geboortedatum 14 januari 1995

1. Club en positie Spits bij Sprinkhanen. Ik ben een balvaste spits die graag sleurt. Dit is mijn tweede seizoen in Nieuw-Dijk. Hiervoor heb ik altijd bij DVC gespeeld.

2. Familie Ik woon samen met Maaike in hartje van Didam met uitzicht op de Diemse toren. Dat is genieten, toch?

3. Beroep De opleiding Finance & Control ben ik aan het afronden. Mijn afstudeeronderzoek doe ik bij Vink Kunststoffen in Didam. Ik hoop in januari af te studeren en daarna een passende baan te vinden. Het liefst iets met cijfertjes en analyses.

4. Muziek Doe mij maar muziek die zorgt voor gezelligheid. Hollandse plaatjes gaan er bij mij wel in. Ik ben ook jarenlang naar het Mega Piraten Festijn gegaan. Ook ben ik een vaste bezoeker van de Zwarte Cross.

5. Hoogtepunt De promotie met DVC naar de tweede klasse in 2016 is mijn hoogtepunt. Maar misschien tegelijk ook mijn dieptepunt. Tijdens het beslissingsduel bij OBW ben ik op het veld in elkaar gezakt. Ik kreeg totaal geen lucht meer. Er is zelfs een AED op het veld aan te pas gekomen. Achteraf bleek er gelukkig niets met mijn hart aan de hand. In de avond kon ik alsnog aanhaken bij het feestje, maar niet zo uitzinnig als gehoopt. De nasleep heeft lang geduurd. Er zijn longtesten en hartfilmpjes gemaakt, maar er is niks uitgekomen. Dit seizoen ging het net beter toen corona weer kwam.

6. Beste speler Zlatan Ibrahimovic en Cristiano Ronaldo. Wat een beest is Zlatan nog op zijn leeftijd, zeg. Normaal houden alleen keepers het zo lang vol. Echt respect voor wat hij presteert. Ietsjes jonger is Ronaldo ook zo’n beest. Messi heeft het talent, Ronaldo heeft het zelf geflikt.

7. Televisie Vooral voetbal. Doordeweeks een avondje Champions League en in het weekend pik ik potjes uit de Eredivisie en Premier League mee. Qua wedstrijden kijken, maak ik mijn minuten wel.

8. Social media Facebook en Instagram. Mijn laatste bericht? Poah, dat is een flinke tijd terug. Ik denk van een weekendje weg in Helmond. Mijn vriendin is ook gek van voetbal en De Graafschap. Ze had voor dat weekend direct kaarten voor de uitwedstrijd van De Graafschap bij Helmond Sport geregeld.

9. Vakantie Kalm aan doen. Het liefst liggen in de zon bij het zwembad of op het strand. Onze vakantie in Kaapverdië beviel mij prima. Curaçao staat ook nog op het lijstje.

10. Corona Ik hoop dat we in januari lekker gaan ballen, maar dat staat op de tocht, hè. Bij de Sprinkhanen beginnen we weer trainen in hele kleine groepjes. Maar dat is ook niet ideaal, hoor. Nu soccersquash ik om de conditie een beetje op peil te houden.

11. Ambitie Ondanks een punt in drie duels moet een periodetitel het doel zijn. In 4D steken een paar clubs er bovenuit, maar ik ga voor iets tastbaars.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden