Bloemsierkunst Horsting stopt. "Deze kans laten we niet lopen."


<p>Marielle en Veronica ter Heerdt zullen de klanten missen, nu ze hun bloemenwinkel in Didam sluiten. (foto: Karin van der Velden)</p>

Marielle en Veronica ter Heerdt zullen de klanten missen, nu ze hun bloemenwinkel in Didam sluiten. (foto: Karin van der Velden)

Bloemsierkunst Horsting stopt. "Deze kans laten we niet lopen."

  Nieuwsflits

DIDAM - Bloemsierkunst Horsting sluit op 20 februari de deuren van de winkel. Jos en Veronica ter Heerdt gaan iets eerder dan eigenlijk gepland van hun pensioen genieten en dochter Mariëlle zoekt een andere uitdaging. “Een opmerking die eigenlijk als grap gemaakt werd, bleek uiteindelijk een kans die we niet kunnen laten lopen”, vertelt Veronica. “Vanaf 1 maart zal ‘t Brillehuus het pand van ons huren. Onze buren hebben nu veel te weinig ruimte.”

door Karin van der Velden 

Er moet nog wel een knop om, want eigenlijk was het de bedoeling om over een jaar of twee de beslissing te nemen. “We namen de winkel 19 jaar geleden over van Fien en Rein Horsting. Het was toen al een goed lopende bloemenzaak en dat is het nog steeds. Corona heeft daarin geen verandering gebracht. Het was voor ons wel een hele verrassing dat we hoorden dat we tijdens de lockdown toch open mochten blijven, al gebeurt de verkoop nu wel buiten.”

Mariëlle vult aan dat de leegverkoop door corona wel eerder begint. “We weten niet wat er na 19 januari gaat gebeuren en we willen niet het risico nemen dat ook bloemisten dan toch helemaal dicht moeten. Als dat gebeurt, komen we misschien niet meer van onze voorraad af. Deze week komen de stickers in de etalage en we zijn al voorzichtig begonnen om het onze klanten te vertellen. Die reageren wel verbaasd.” De bestellingen van Fleurop gaan tot de laatste dag door.

Het kwam ook door Mariëlle dat de zaak destijds werd overgenomen. Fien Horsting had gehoord dat zij de opleiding tot bloemist deed en zag mogelijkheden. Mariëlle weet nog niet precies wat ze in de toekomst gaat doen, maar ze heeft inmiddels al een paar aanbiedingen gehad: “We hebben het collega’s op de veiling al verteld, dan gaat het snel rond.”

In de jaren dat de familie Ter Heerdt de bloemenwinkel had, is er wel het nodige veranderd. “We maken nu meer gebruik van social media en organiseerden de laatste jaren succesvolle workshops. Die waren er dit jaar natuurlijk niet, maar vorig jaar hadden we wel 160 cursisten!”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden