Bibliotheek verhuist naar Waverlo


<p>Afbeelding ter illustratie. (foto: Pixabay)&nbsp;</p>

Afbeelding ter illustratie. (foto: Pixabay) 

Bibliotheek verhuist naar Waverlo

  Nieuwsflits

Bibliotheek Montferland en woningcorporatie Plavei zijn erin geslaagd om gezamenlijk een overeenkomst te tekenen waarin staat dat Bibliotheek Montferland per 1 januari 2022 verhuist naar Waverlo. Dit ondanks dat het in een eerdere fase niet lukte om tot een succesvolle overeenstemming te komen.

DIDAM - Nadat in 2020 de plannen van Bibliotheek Montferland, stichting Welcom, gemeente Montferland en Plavei zijn vastgelopen, hebben de tweepartijen er alles aan gedaan om een belangrijk deel van het plan toch voor elkaar te krijgen. Met succes.

Bibliotheek Montferland en Plavei ondertekenden een overeenkomst waarin de kaders en randvoorwaarden zijn opgenomen om te komen tot de verbouwing van de plint in Waverlo. Dit zodat Bibliotheek Montferland kan verhuizen naar de begane grond van Waverlo in Meulenvelden. Het was een feestelijk moment; allebei de partijen zijn blij met deze overeenstemming én de toekomstige verhuizing. In de overeenkomst staan verschillende technische en financiële kaders waarbinnen de verbouwing wordt ontwikkeld, gerealiseerd en bekostigd. Aankomende tijd zet de architect de puntjes op de i en worden verdere details door de partijen uitgewerkt. Deze details gaan bijvoorbeeld over het beheer van én de veiligheid in het pand. Hier moeten goede afspraken over gemaakt worden. Ook wordt nagedacht over passende aankleding in het pand.

De verwachting is dat voor de zomer van 2021 daadwerkelijk gestart wordt met de verbouwing. Het streven is om de ruimte voor de bibliotheek op 1 januari 2022 gereed te hebben. Arjan ter Bogt: ‘'We zijn blij dat we na drie jaar van zoeken naar oplossingen voor de vraagstukken samen met Bibliotheek Montferland tot een overeenstemming zijn gekomen. Een mooie oplossing voor beide partijen. Op deze manier wordt een mooie invulling gegeven aan de locatie. De locatie wordt een plek waar ‘ontmoeting' centraal staat, voor jong én oud. Een prachtige invulling voor Waverlo en een geweldige voorziening voor Didam''. Eric van der Wal: ‘'Het is een grote uitdaging om in het bestaande pand, dat toch heel specifiek is, de bibliotheek zo onder te brengen dat zowel de klassieke uitleenfunctie, maar juist ook de nieuwe maatschappelijke dienstverlening, een goede plek krijgen. Op basis van de plannen die er nu liggen gaat dit zeker lukken: het gaat een spraakmakende bibliotheek worden."

Voor de invulling van enkele ruimtes in de plint is Plavei nog in gesprek met partijen. Het cafégedeelte wordt verkleind zodat op deze plek een meer bij de locatie passende horecavoorziening kan worden gerealiseerd. Het is de bedoeling dat hier een sociaal restaurant wordt gerealiseerd, met arbeidsplaatsen voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Stichting Senioren Kontakt (SSK) blijft aanwezig in Waverlo.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden