Jeroen van Alst fietst voor KWF


<p>Wielrennen is door de sneeuw even niet mogelijk, maar hardlopen gaat voor Jeroen van Alst gewoon door.&nbsp;</p>

Wielrennen is door de sneeuw even niet mogelijk, maar hardlopen gaat voor Jeroen van Alst gewoon door. 

(Foto: Karin van der Velden)

Jeroen van Alst fietst voor KWF

  Nieuwsflits

DIDAM - De 21-jarige Jeroen van Alst zit al sinds 15 maart 2020 thuis. Wielrennen en hardlopen is een goede uitlaatklep. Dit combineert Jeroen nu met een goed doel. Na corona gaat hij zes keer de Alpe d’Huez op, daarmee zamelt hij geld in voor KWF. Belangrijk, nu de reguliere zorg wordt uitgesteld.

door Karin van der Velden 

Eind januari begon Jeroen met zijn actie en inmiddels heeft hij al ruim 1100 euro opgehaald. “Ik had mijn doel aanvankelijk op 250 euro gezet, maar dat was na een uur al binnen!” Het gedoneerde geld gaat rechtstreeks naar de bankrekening van KWF. Op de website van KWF staat Jeroen inmiddels op de wall of fame, omdat de opbrengst nu al de 1000 euro door is. “Ik was met 250 euro al blij geweest, dus dit is fantastisch. Iedere donatie, al is het maar een euro, is welkom.”

‘Kanker zet het hele leven van mensen op de kop.’

Kanker treft veel mensen

Normaal gesproken heeft Jeroen een actief leven, hij studeert in Nijmegen Economie en Bedrijfseconomie, doet er nu het laatste jaar bachelor en gaat volgend jaar voor zijn master. Daarnaast is hij scheidsrechter en coördinator bij DVC. Door corona heeft hij al bijna een jaar niet fysiek les gehad en het voetballen ligt ook al enige tijd stil. Dat bracht hem op het idee om op een andere manier wat voor de maatschappij te doen. “Er zijn heel veel goede doelen, maar ik vind kanker wel een van de ergste ziektes. Een op de drie mensen krijgt een bepaalde vorm van kanker, het verwoest het leven van mensen. Iedereen kent wel iemand die erdoor getroffen is. Ik las dat door corona steeds meer reguliere zorg wordt uitgesteld. Dit is best wel problematisch, omdat dit onze gezondheidszorg negatief beïnvloedt.” Jeroen fietst niet voor iemand in het bijzonder. “Kanker zet het hele leven van veel mensen op de kop. Ik ben jong en gezond en kan wel iets terug doen.”

Trainen volgens schema

Als vijftienjarige fietste hij met zijn vader al eens de Alpe d’Huez op, dat maakte veel indruk. Hij zag er ook hoe mooi het is. Het plan van Jeroen is om zes keer individueel de berg op te gaan. Dat kan, als corona het toelaat, hopelijk eind juli, begin augustus. In aanloop naar deze prestatie traint Jeroen volgens een schema. “De bedoeling is dat ik voor de beklimming 200 km hardloop en 3000 km fiets. Dat bouw ik op, vlak voor de beklimming is de training intensiever. Het fietsen is om ritme op te bouwen, het hardlopen doe ik voor mijn conditie.” Ook nu er sneeuw ligt, gaat Jeroen hardlopend via het fietspad langs de rondweg, naar Wehl en weer terug.

Tegenprestatie

Wie dat wil, krijgt ook wat terug voor een bijdrage. “Shirtvermelding is bijvoorbeeld een mogelijkheid. Misschien vindt iemand het wel leuk om een keer met mij mee te trainen. Ik sta open voor leuke ideeën!”

Jeroen ook steunen of meer informatie? Bekijk snel de speciale pagina van Jeroen

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden