<p>Naast de Breng- en Arriva-treinen wordt ook onderzocht of het mogelijk is om de RegioExpress als sneltrein vanaf Doetinchem naar Arnhem te rijden.</p>

Naast de Breng- en Arriva-treinen wordt ook onderzocht of het mogelijk is om de RegioExpress als sneltrein vanaf Doetinchem naar Arnhem te rijden.

(Foto: Stefan Verkerk)

In gesprek over RegioExpress

  Nieuwsflits

MONTFERLAND - Provincie Gelderland werkt aan een beter bereikbaar Gelderland. Samen met ProRail, gemeenten Montferland en Doetinchem worden in maart drie online informatiebijeenkomsten georganiseerd over de verkenning naar de RegioExpres op het drukke spoortraject Arnhem-Winterswijk.

van de redactie

De digitale bijeenkomsten zijn voor Wehl op maandag 8 maart. Voor de gemeente Montferland op woensdag 10 maart en voor de gemeente Doetinchem op maandag 15 maar, telkens van 19.00 tot 20.00 uur. Iedereen die geïnteresseerd kan mee praten tijdens de informatiebijeenkomsten.

‘Of de RegioExpres er daadwerkelijk komt is nog niet besloten door Provinciale Staten’

Twintig minuten tijdwinst

De RegioExpres is een extra trein die tussen Winterswijk en Doetinchem op alle stations stopt, om vervolgens als sneltrein zonder tussenstops door te rijden naar station Arnhem Centraal. Reizigers hebben kortere reistijden tot wel twintig minuten, betere overstapmogelijkheden van en naar de Randstad en meer zitplaatsen. Voor de RegioExpres is spoorverdubbeling tussen stations Didam en Doetinchem de Huet nodig. Of de RegioExpres er daadwerkelijk komt is nog niet besloten door Provinciale Staten.

regioexpres.gelderland.nl/bijeenkomsten

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden