Cursus Politiek actief voor Gelderland


<p>College en Statenleden van de Provincie Gelderland in de Statenzaak.</p>

College en Statenleden van de Provincie Gelderland in de Statenzaak.

(Foto: Rob Kleering van Beerenbergh)

Cursus Politiek actief voor Gelderland

  Nieuwsflits

REGIO - Op dinsdag 23 maart start de digitale cursus Politiek Actief voor de provincie Gelderland. De cursus is bedoeld voor iedereen die meer wil weten over de provincie en die wellicht interesse heeft om politiek actief te worden. Hoe werkt de Gelderse politiek in de dagelijkse praktijk, hoe krijg je invloed op en hoe voer je een goed debat?

van de redactie

Dit leer je tijdens vijf dinsdagavonden van een ervaren trainer, Statenleden en mensen die dichtbij het vuur werken. Wat doet de provincie? Welke plek heeft de provincie in het bestuur van Nederland? Hoe werkt de besluitvorming binnen de provincie? Wat doet een Statenlid? Op deze vragen – en meer! – krijgen deelnemers aan de cursus antwoord.

Online ontmoetingen

Daarnaast is er een training debatteren en zijn er online ontmoetingen met politici en bestuurders uit de provincie om ervaringen uit de praktijk te horen. Ter afsluiting wonen de deelnemers een digitale Statenvergadering of oordeelsvormende vergadering bij.

‘Hoe wordt Nederland bestuurd en wat is daarin de plaats van de provincie?’

Programma

De cursus bestaat uit vijf bijeenkomsten die steeds op dinsdagavond van 19.30 tot 22.00 uur worden gehouden. De eerste bijeenkomst staat in het teken van introductie en kennismaking. Hoe wordt Nederland bestuurd en wat is daarin de plaats van de provincie? Daarnaast aandacht voor verkiezingen en politieke partijen.

Beïnvloeden

Tijdens de tweede bijeenkomst staat de provincie centraal. Hoe werkt de provincie, de besluitvorming binnen de provincie, beïnvloeden van de besluitvorming.

Overtuigend debatteren

Tijdens de derde bijeenkomst staan de taken en rollen van de Provinciale Staten centraal evenals de instrumenten van een Statenlid, de basiskennis over provinciefinanciën en het speeddaten met Statenleden uit Gelderland. Overtuigend debatteren daar gaat het tijdens de vierde bijeenkomst over en de vijfde en laatste bijeenkomst gaat ten slotte over het bijwonen van een Statenvergadering of oordeelsvormende vergadering

Meer informatie?

De vijf cursusdata zijn op 23 maart, 30 maart, 13 april, 25 mei en 1 juni (allemaal dinsdagen) van 19.30 tot 22.00 uur. De cursus wordt verzorgd door ProDemos -Huis voor democratie en rechtsstaat. Deelname aan deze cursus is gratis. Aanmelden voor deze cursus en meer informatie kan via onderstaande website.

gelderland.nl/evenementen/politiek-actief

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden