Deel jouw Gelders Tweede Wereldoorlogverhaal online


<p>Van maart tot en met mei kun je jouw bijzondere of persoonlijke oorlogsverhalen delen.&nbsp;</p>

Van maart tot en met mei kun je jouw bijzondere of persoonlijke oorlogsverhalen delen. 

(Foto: Jan van de Lagemaat)

Deel jouw Gelders Tweede Wereldoorlogverhaal online

  Nieuwsflits

REGIO - Van maart tot en met mei gaan Rijnbrink, de Gelderse bibliotheken en Erfgoed Gelderland samen op zoek naar Gelderse oorlogsverhalen onder de noemer WO2-verhaal gezocht. Als vervolg op de tournee van de WO2-cafés is het nu mogelijk om online bijzondere of persoonlijke verhalen te delen.

van de redactie

Heb je een bijzonder oorlogsverhaal dat je wilt delen? Of documenten, beeldmateriaal en/of objecten over de Tweede Wereldoorlog in Gelderland? Stuur ze online in via de website van mijnGelderland. De ingezonden verhalen worden verzameld op het cultuurhistorische platform mijnGelderland van Erfgoed Gelderland. 

‘De ingezonden verhalen worden verzameld op het cultuurhistorische platform van Erfgoed Gelderland’ 

Talkshow 

Naast de verzameling van verhalen op mijnGelderland staat er een talkshow op de planning aan het eind van de inzameling. Hierin zullen enkele verhalen en objecten door experts worden besproken. Tijdens de inzamelingsperiode gaat razende reporter Bas Steman op zoek naar bijzondere verhalen. Wie weet komt hij wel bij jou langs!

Samenwerking

WO2-verhaal gezocht is een samenwerking van Rijnbrink, Erfgoed Gelderland (mijnGelderland), WO2GLD en de Gelderse bibliotheken. De doorstart wordt mede mogelijk gemaakt door Provincie Gelderland.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden