<p>&lsquo;Het productieteam van Hart van Loil TV aan de slag tijdens opnames (Foto: PR)</p>

‘Het productieteam van Hart van Loil TV aan de slag tijdens opnames (Foto: PR)

(Foto: )

Hart van Loil TV

  Nieuwsflits

Hart van Loil TV krijgt vaste vorm

LOIL - In najaar van 2020 startte Hart van Loil TV. Een groep enthousiastelingen ging aan de slag. Met uitleg en ondersteuning van de mensen van de regionale zender Regio8, werden onderwerpen bedacht. Ook werd een zogenaamd format vast gesteld. Er is gekozen voor terugkerende items zoals De hobby van ... en De duofiets met … en onderwerpen uit de Loilse actualiteit.

De uitzendingen duren ongeveer 20 minuten en inmiddels zijn er drie uitzendingen geweest. De vierde is in voorbereiding. Ook deze uitzending, die op 1e paasdag wordt uitgezonden, belooft weer vol leuke en informatieve items te zitten. De afgelopen maanden heeft het productieteam veel ervaring opgedaan. Bij de eerste opnames was het nog pionieren met het maken van mooi beeldmateriaal en geluid. Met de opgedane ervaring en aanschaf van zendersetjes verbeteren de opnames steeds meer. In een uitzending van 20 minuten zitten heel wat uurtjes werk. Er wordt begonnen met een gezamenlijk regieoverleg waarin de onderwerpen worden bedacht. Daarna gaat iedere team een onderwerp uitwerken, filmen en editen. Al het beeld- en geluidsmateriaal moet worden gemonteerd en voorzien van muziek en aan elkaar gemaakt worden tot een mooie uitzending.

Voor de komende uitzendingen worden zelfs trailers gemaakt, deze zijn enkele dagen voor de uitzending op Facebook te zien. Wil je meewerken aan een uitzending of heb je leuke tips, mail naar hartvanloiltv@gmail.com.

Hart van Loil TV wordt op zondag 4 april vanaf 14.00 uur uitgezonden via Regio8. De uitzendingen wordt tot 20.00 uur, elk uur herhaald. Regio8 is te ontvangen via KPN Glasvezel en ipTV provider: 1351 of 2111; via -Ziggo digitaal: 36; Ziggo analoog: S14+ (frequentie 256,000); Ziggo digitaal zonder smartcard: 326; en via de livestream van Regio8 op internet. Alle uitzendingen zijn terug te zien via YouTube op het kanaal van Regio8.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden