<p>Thea Koster (links) overhandigt het Ganzenbordspel in Beweging aan mevrouw Annie Kraayvanger. Foto: Karin van der Velden</p>

Thea Koster (links) overhandigt het Ganzenbordspel in Beweging aan mevrouw Annie Kraayvanger. Foto: Karin van der Velden

(Foto: )

Ganzenbord in Beweging voor ouderen

  Nieuwsflits

Ouderen in Didam missen het al enige tijd om in groepsvorm te bewegen. Door corona liggen alle activiteiten van Senioren Kontakt Didam stil. Gymdocente Thea Koster wil ouderen weer in beweging krijgen met een ludiek Ganzenbordspel.

DIDAM - Iedereen kijkt uit naar het einde van de lockdown. En dat geldt zeker voor de ouderen die lid zijn van Senioren Kontakt Didam. Omdat activiteiten niet doorgaan, missen ze ook de sociale contacten. Thea Koster, die lessen stoelgym, stoel yoga en voel je fitter geeft, maakt zich ook wel zorgen dat het uithoudingsvermogen en de conditie van ouderen in de afgelopen maanden minder is geworden.

Het idee van 'Ganzenbord in Beweging' kwam via via bij Thea terecht en zij dacht: "Dat is wat voor mensen om thuis mee aan de slag te gaan. Dan blijven ze in beweging." Ook bestuurslid Mimi Hendriksen vond het een leuk idee en vorige week werden de eerste exemplaren uitgereikt aan de cursisten van Thea.

Trouwe deelnemer stoelgym

Mevouw Annie Kraayvanger nam het spel in ontvangst als trouwe bezoeker van stoelgym. "Annie slaat nooit over, hooguit een weekje als ze op vakantie is", vertelt Thea. "Wie de komende tijd bij haar op bezoek gaat, wordt zeker uitgenodigd voor een spelletje." Na het gooien van de dobbelsteen kom je op een vakje waar een oefening staat. Op de achterkant staan de oefeningen uitgelegd. Natuurlijk kunnen die oefeningen ook zonder spel gedaan worden. Drie kniebuigingen, vijf keer op de tenen staan, met gebalde vuist de armen naar voren stoten. Het zijn oefeningen die een mens fit houden.

Leden delen lief en leed

Volgens Mimi is Thea een docente die mensen betrokken houdt. Dat doet ze bij SKK nu al zo'n tien jaar. De groepen onderling zijn hecht: "Onze leden delen lief en leed en je ziet de betrokkenheid ook als er iemand ziek is of overlijdt. Toen er nog activiteiten waren, zag je mensen vaak al een kwartier van te voren bij elkaar zitten en na afloop werd er altijd nog een kopje koffie gedronken. Het initiatief van Thea helpt om de deelnemers betrokken te houden."

Stichting Senioren Kontakt

SSK werd in 1967 opgericht en wil alle 55 plussers in Didam gelegenheid geven om elkaar te ontmoeten. Dat wordt gedaan door het organiseren van activiteiten. Zo'n zestien verschillende bezigheden bieden voor elk wat wils. Mensen kunnen kiezen voor beweging, naast gym ook wandelen, dansen of Tai Chi en er is een grote groep bridgers en een biljartclub.

Mimi vertelt dat er nu zo'n 425 mannen en vrouwen lid zijn van SSK. "We hopen dat er weer veel nieuwe leden bijkomen als de activiteiten weer kunnen starten."

Meer informatie is te vinden op de website.

seniorenkontakt.nl

Karin van der Velden

Thea: "Het zijn oefeningen die een mens fit houden."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden