<p>Trein rijdt door Achterhoek. (foto: PR)</p>

Trein rijdt door Achterhoek. (foto: PR)

(Foto: )

Steun voor komst van RegioExpres

  Nieuwsflits

REGIO - Met de Akte van Oost presenteerden kandidaat-Kamerleden uit Oost-Nederland van CDA, CU, D66, GL, PvdA, SGP, SP, Volt en VVD donderdag de onderwerpen in Oost-Nederland die hun steun krijgen. Op het gebied van wonen en bereikbaarheid is er brede steun voor de RegioExpres in de Achterhoek.

Het is voor het eerst dat een brede vertegenwoordiging van kandidaat-Kamerleden in aanloop naar de verkiezingen een regionale verklaring presenteert.

De Akte van Oost zet in op innovatieve oplossingen uit het oosten die een antwoord geven op grote maatschappelijke opgaven in heel Nederland. Gelderland en Overijssel doen in de akte een gezamenlijke roep daarover richting politiek Den Haag.

Een van de maatschappelijke veranderingen die aandacht krijgen in de akte zijn wonen in combinatie met bereikbaarheid. Door mobiliteit en wonen in samenhang te zien, hoeft de inwonersgroei zich niet te concentreren in de Randstad. Vanuit de Randstad worden veel nieuwe huishoudens in het oosten verwacht. Goede, snelle en betrouwbare treinverbindingen zijn van belang.

De RegioExpres wordt expliciet gesteund, om een goede ontsluiting van de Achterhoek met andere metropolen te bieden.

De Akte van Oost is online te vinden nederlandslimbenutten.nl/aktevanoost-1

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden