<p>De opkomst tijdens de Landelijke Opschoondag die ook in Stokkum werd gehouden.&nbsp;</p>

De opkomst tijdens de Landelijke Opschoondag die ook in Stokkum werd gehouden. 

(Foto: Freddy van Dijken)

Stokkum gaat zonder zwerfafval de lente in

  Nieuwsflits

STOKKUM - Op zaterdag 20 maart was het de Landelijke Opschoondag. De Zwerfafvalbrigade Stokkum liep ook hun vaste rondes. Met maar liefst vijftien enthousiaste vrijwilligers en de groep groeit nog steeds.

van de redactie

Het was ook een Landelijke Opschoondag dus, was er een kopje koffie en iets lekkers na afloop. Zelfgebakken cake en koek ging er wel in na een heerlijke zaterdagochtendwandeling met een stralend zonnetje. Uiteraard hield de groep zich aan de geldende coronaregels.

‘Er zijn nu twintig mensen die individueel of met de groep meelopen’

In 2018 is in Stokkum gestart met de zwerfafvalbrigade. Het lijkt effect te hebben, want er wordt minder afval aangetroffen, nagenoeg niks in het dorp zelf en de grootste hoeveelheid is te vinden langs de uitvalswegen van Stokkum.

Vuilniszakken

De opkomst en de opbrengst was zaterdag enorm. Een grote groep vrijwilligers hielp mee en ze hebben flink wat vuilniszakken met afval geraapt. Stokkum gaat, dankzij de vrijwilligers, dus opgeruimd en zonder zwerfafval de lente in!

Twintig mensen

Er zijn nu twintig mensen die individueel of met de groep meelopen. Ieder lid van de zwerfafvalgroep heeft een hesje gekregen, een professionele knijper, handschoenen en vuilniszakken.

Zelf meelopen?

Wil je zelf meelopen? De vaste dag van de Zwerfafvalbrigade Stokkum is de derde zaterdag van de maand. Het vertrek is om 09.30 uur bij het Gildehuis in Stokkum. Of zorg dat je in de WhatsApp-groep van de Zwerfafvalbrigade komt. Stuur dan een berichtje naar de coördinator van de Zwerfafvalbrigade Freddy van Dijken via telefoonnummer 06 - 166 06 067.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden