<p>Het is een droom voor Steffie en Robert (links) dat ze Grandcaf&eacute; De Snor overnemen van Marcel en Jan (rechts).</p>

Het is een droom voor Steffie en Robert (links) dat ze Grandcafé De Snor overnemen van Marcel en Jan (rechts).

(Foto: Karin van der Velden)

Marcel en Jan verkopen Grandcafé De Snor

  Nieuwsflits

‘S-HEERENBERG - Robert en Steffie Lievers nemen per 31 maart Grandcafé De Snor over. Geen onbekende gezichten, want Robert werkt er al jaren. Marcel Schuurman en zijn partner Jan zijn blij dat ze het bedrijf, waar ze hart en ziel in hebben gelegd, in goede handen achterlaten.

door Karin van der Velden 

De eerste dag dat Robert bij De Snor werkte, was de dag dat Marcels vader werd begraven. Omdat het personeel naar de begrafenis ging, viel hij in. Een datum om nooit te vergeten en als je terugkijkt, lijkt het of het zo moest zijn. De jaren erna werkte Robert regelmatig als ambulant kelner. Een jaar of elf geleden kreeg hij een vaste baan.

Verkering

Die datum weet Robert niet meer zo precies: “Maar het was vlak voor ik verkering met Steffie kreeg. Zij kwam regelmatig bij De Snor. Ik dacht eerst dat zij het zoveelste meisje was dat leuk tegen me deed om een gratis drankje te krijgen.”

Eigenlijk zou de overname 1 januari zijn, maar toen was net de tweede lockdown begonnen. Steffie: “Vanaf 1 april moeten we ogen oren open houden en alle zeilen bijzetten. Van dit jaar heb ik toch veel geleerd. Bijvoorbeeld wat er kan misgaan en hoe kun je dat kunt opvangen.”

‘We weten dat de jeugd graag in ‘s-Heerenberg wil uitgaan’

Afscheid van Marcel en Jan

Het café was lang letterlijk het thuis van Marcel en Jan, in 2007 zijn ze verhuisd. Dat maakt het afscheid minder emotioneel: “Het thuisgevoel hebben we nu waar we nu wonen. Het doet vooral pijn dat ik niet fatsoenlijk afscheid kan nemen.” Marcel en Jan hopen deze week te horen dat het terras open mag: “We hadden graag een groot feest gegeven, ook voor onze gasten. Nu hopen we dat we met onze familie en het personeel nog wat kunnen kunnen doen”. Het emotioneert Marcel. Dat doet ook de grote banner die door de medewerkers voor het raam gehangen is.

Op de vraag of Marcel en Jan in de toekomst als gast bij De Snor zullen komen, antwoordt Robert: “Ik hoop dat ze nooit ‘gast’ zijn, maar zich altijd thuis zullen voelen.”

Toekomstplannen

Zeven jaar geleden begonnen Robert en Steffie een cateringbedrijf. De keuken van De Snor wordt nu verbouwd, zodat ook dit bedrijf kan doorgaan. Het café krijg een verfbeurt, maar verder verandert er niet veel. Het is wel een grote wens om thema-avonden te organiseren, zoals vroeger de DJ-Angelo-avonden. “We weten dat de jeugd graag in ‘s-Heerenberg wil uitgaan, het idee is om daarvoor de zaal te gaan gebruiken. Het café en restaurant kunnen dan gewoon open blijven voor andere gasten.”

De Snor wil er zijn voor alle leeftijden. Robert: “Zelfs het personeel heeft alle leeftijden. We zijn blij dat ze allemaal bij ons blijven werken. Het heeft voor mij altijd als een familiebedrijf gevoeld, Marcel was een van ons, zo willen wij dat ook doorzetten.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden