<p>Chantal Krol-Schenning van Eetcaf&eacute; de Gracht samen met voorzitter Rob Vister voor het pand waar het toeristisch informatiepunt gevestigd zal worden. (Foto: Marlous Velthausz)</p>

Chantal Krol-Schenning van Eetcafé de Gracht samen met voorzitter Rob Vister voor het pand waar het toeristisch informatiepunt gevestigd zal worden. (Foto: Marlous Velthausz)

Nieuw informatiepunt in Montferland

  Nieuwsflits

‘S-HEERENBERG - Met ingang van 1 april heeft ’s-Heerenberg weer een bemand toeristisch informatiepunt in het centrum van de stad. In samenwerking met de stichting Kasteelstad en Chantal Krol-Schenning van Eetcafé de Gracht, is in de voormalige vergaderruimte van de Gracht ruimte vrijgemaakt voor een toeristisch informatiepunt dat bemand gaat worden door vrijwilligers. “Montferland, met het indrukwekkende kasteel Huis Bergh, de historische stad ’s-Heerenberg, het Bergherbos, pittoreske dorpen en een heuvelachtig landschap mag Montferland zich terecht een parel in het Gelderse landschap noemen”, vertelt Rob Vister. “Daar hoort een eigen informatiepunt zeker ook bij.”

door Marlous Velthausz

De stichting Montferland Marketing is een zelfstandige stichting, waar de basis voor is gelegd door de stichting Kasteelstad ’s-Heerenberg. Deze stichting heeft als doel om op het gebied van toerisme en recreatie, Montferland zo breed mogelijk op de kaart te zetten. Ondernemers met elkaar verbinden en ondersteunen op het gebied van promotie, arrangementen en e-commerce. Daarnaast zal de stichting samenwerking zoeken met de omliggende regio’s.

‘Montferland: de parel van het Gelderse landschap’

Bestuur

“Een bestuur bestaat uit mensen die, behalve deskundig en enthousiast, ook bereid zijn om de handen uit de mouwen te steken. Ik mag me gelukkig prijzen met de mensen die samen met mij het bestuur vormen”, laat Vister weten. De bestuursleden zijn: voorzitter Rob Vister, secretaris Chantal van Rekum, penningmeester Rob Krijgsman en bestuurslid Jos Mijnen. “Op korte termijn hopen wij Luc Peeters en Bram Gesthuizen, twee enthousiaste jonge ondernemers te kunnen toevoegen.”

Arrangementen

“Om meer toeristen naar Montferland te halen is het belangrijk dat wij inspelen op wensen van mensen die meer willen dan alleen ons gebied bezoeken. Bijvoorbeeld leuke uitstapjes waar groepen in geïnteresseerd zijn. In samenwerking met de firma Crio in Didam willen wij Montferlandse ondernemers met elkaar verbinden en leuke, sportieve, culturele en culinaire arrangementen samenstellen waar meerdere ondernemers de vruchten van plukken. Ondersteuning van de ondernemers door het optimaliseren van hun website en social media maakt ook onderdeel hier van uit”, vervolgt Vister.

Samenwerking

“Onze doelstelling is er niet alleen op gericht om zoveel mogelijk bezoekers naar Montferland te laten komen, maar ook om deze zo lang mogelijk te laten verblijven. Uiteraard zullen wij de omliggende gebieden in de Liemers, Achterhoek en Duitsland daarbij betrekken. Montferland kent een unieke ligging. Geografisch gezien kan het profiteren van de omliggende regio’s. Samenwerking is dan ook belangrijk. Wij zijn echter wel van mening dat samenwerking ook echt samen werken moet zijn waarbij de partijen hun voordeel moeten hebben. In het traject dat de gemeente en wij tot nu toe hebben afgelegd heb ik mogen ervaren dat de verantwoordelijke wethouder en ambtenaren zich constructief en flexibel hebben opgesteld met de intentie om hier iets moois van te maken. Ik verwacht dan ook dat wij in de toekomst de samenwerking op deze manier kunnen continueren om het product Montferland uit te dragen”, besluit Vister zijn verhaal.

Hulp gezocht

Verschillende enthousiaste vrijwilligers hebben zich al aangemeld, maar de stichting zoekt nog wel naar meer mensen die willen helpen om de bezoekers van ‘s-Heerenberg en Montferland van informatie te voorzien. De stichting heeft als streven om iedere dag, van 10.00 tot 16.00 uur, open te zijn. Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met Rob Vister: robvister54@gmail.com

“Montferland: de parel van het Gelderse landschap”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden