<p>Annie Jansen-Rutjes werd zondag honderd jaar. Helaas geen groot feest, maar toch is ze in het zonnetje gezet.&nbsp;</p>

Annie Jansen-Rutjes werd zondag honderd jaar. Helaas geen groot feest, maar toch is ze in het zonnetje gezet. 

Foto: (foto: PR)

Annie Jansen-Rutjes honderd jaar

  Nieuwsflits

ZEDDAM - Op 28 maart 1921 werd het molenaarsechtpaar Rutjes-Giezenaar uit Beek verblijd met de geboorte van een lief klein meisje. Ze kreeg de namen Anna Henrica Maria Rutjes. Zondag werd ze honderd jaar oud!

van de redactie

Annie heeft in deze honderd jaar veel meegemaakt, los van de grote uitvindingen en belangrijke gebeurtenissen. Ze heeft zelf ook veel gedenkwaardige en vrolijke momenten beleefd, maar verdrietige gebeurtenissen zijn haar niet bespaard gebleven. Annie is de voormalige gemeente Bergh altijd trouw gebleven. 

‘Buurtbewoners, familieleden en kennissen hebben haar, rekening houdend met de RIVM-maatregelen, afgelopen zondag in het zonnetje gezet’

Powervrouw

Ruim zeventig jaar woonde zij in Beek, eerst bij haar ouders, later met haar man en twee kinderen. Annie kan met recht een powervrouw genoemd worden. Ze werkte tot ver na pensioenleeftijd. Op enig moment verhuisde Annie met haar man Gerrit naar ‘s-Heerenberg om dichter bij hun twee kinderen te wonen. Gerrit had altijd de wens terug te keren naar Zeddam, de plaats waar hij opgegroeid was. En zo geschiedde, in 2008 verhuisden zij en Gerrit (overleden in 2011, red.) naar Zeddam. Annie woont hier nog steeds zelfstandig. 

Opgewekt en tevreden

Ze is opgewekt, gezellig en tevreden. Haar honderdste verjaardag heeft ze door corona niet met een feestje kunnen vieren, maar buurtbewoners, familieleden en kennissen hebben haar, rekening houdend met de RIVM-maatregelen, afgelopen zondag in het zonnetje gezet om haar een fijne honderdste verjaardag te bezorgen!

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden