<p>Bestuursleden Gerry en Riet zijn trots op het nieuwe onderkomen van de Kledingbank in Montferland.</p>

Bestuursleden Gerry en Riet zijn trots op het nieuwe onderkomen van de Kledingbank in Montferland.

(foto: Karin van der Velden)

Kledingbank Montferland trots op nieuw onderkomen

  Nieuwsflits

DIDAM - De vrijwilligers van de kledingbank in Montferland zijn heel erg trots op het nieuwe onderkomen. Niet alleen is de ruimte verdubbeld, de winkelinrichting is helemaal nieuw en er is enorm veel keus.

door Karin van der Velden

Begin maart was de eerste innamedag na de lockdown en het was duidelijk dat veel mensen hun kleding bewaard hadden tijdens alle maanden dat de kledingbank door corona de deuren gesloten moest houden. “Er is prachtige kleding ingeleverd, soms met de prijskaartjes er nog aan”, vertelt Gerry Krabbe.

Coronaproof

De kledingbank is sinds begin dit jaar gevestigd aan de Lichtenhorstraat 13 in Didam. Inwoners van Montferland en omringende gemeentes, die hulp krijgen van de voedselbank, mogen hier twee keer per jaar kleding uitzoeken. Cliënten komen binnen in een hal, met aan weerszijden opslag- en sorteerruimte. “We hebben hier tijdelijk twee grote tafels staan, waar we coronaproof kleding kunnen sorteren. Vrijwilligers voelen zich nu heel veilig”, vertelt Riet Visser. “In zomer hoeven we de winterkleding niet meer naar een andere locatie te brengen.” De hal geeft ook toegang tot een garderobe, ruime keuken en een van de twee toiletten. In de winkel is nog een toiletruimte voor cliënten.

‘We hebben hier tijdelijk twee grote tafels staan, waar we coronaproof kleding kunnen sorteren’

Aparte afdelingen

In de winkel is voldoende ruimte om dames-, heren- en kinderkleding apart en overzichtelijk bij elkaar te hangen of te leggen in moderne kledingrekken. Zowel aan de dames- als aan de herenkant is er een paskamer. Het assortiment schoenen is ruim en in decoratieve manden zitten sokken, riemen, petten en andere accessoires. Kleding voor grote maten zat eerder in kratten, maar hangt nu ook in een rek. Bijzondere kleding wordt met accessoires apart uitgestald. Net als in een ‘gewone’ winkel. Er is zelfs een koffiehoekje en voor de kinderen een zitje met speelgoed.

Nieuw ondergoed

De vraag naar joggingbroeken in grote maten en herenkleding is groot. Echt gebrek is er aan spijkerbroeken voor jongens en ondergoed. Dat ondergoed wordt nieuw gekocht. Hoewel de kledingbank een leuke korting krijgt, moet dat wel betaald worden. Voor de huur en de energiekosten zijn ook financiële middelen nodig. Donaties zijn dan ook van harte welkom. “We zouden graag mensen die kleding komen brengen, laten zien hoe mooi het is geworden, maar door corona is dat nu helaas niet mogelijk. Zodra het weer kan, komt er een open dag”, aldus Riet.

Innamedag

De volgende innamedag is op zaterdag 3 april van 10.00 tot 12.00 uur. Ingeleverde kleding moet schoon, heel en liefst eigentijds zijn. Het is fijn als rekening gehouden wordt met de seizoenen, nu is het tijd voor zomerkleding.

kledingbankmontferland.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden