<p>Er wordt inmiddels door zo&#39;n veertig inwoners van Nieuw-Dijk zwerfvuil opgeruimd. Er is nog ruimte voor meer vuiloprapers.</p>

Er wordt inmiddels door zo'n veertig inwoners van Nieuw-Dijk zwerfvuil opgeruimd. Er is nog ruimte voor meer vuiloprapers.

(foto: Willem Wolters)

Twee jaar zwerfvuil verzamelen in Nieuw-Dijk

  Nieuwsflits

NIEUW-DIJK - Maart 2019 is in Nieuw-Dijk gestart met het structureel verzamelen van zwerfvuil. Het verzamelen van zwerfvuil in het dorp was een initiatief vanuit het dorp en werd en wordt ondersteund door Stichting Landschapsbeheer Gelderland.

van de redactie

Als leus werd ‘Nieuw-Dijk schoon! Ik help gewoon’ gekozen. Nu, maart 2021, lopen met regelmaat zo’n veertig Nieuw-Dijkers, door het dorp om straten en bermen schoon te houden. Willem Wolters laat weten: “Ik denk dat we mogen stellen dat het werkt. Soms verbaas je jezelf echter erover wat en hoeveel sommigen weggooien. Straten en bermen zijn gemiddeld gezien schoner en dat is mooi, want we willen toch allemaal een leefbare aarde achterlaten voor diegenen die na ons komen? Op deze manier kunnen wij in Nieuw-Dijk daar een klein beetje aan bijdragen.”

‘We willen toch allemaal een leefbare aarde achterlaten voor diegenen die na ons komen?’

Zin om mee te doen?

In 2019 en begin 2020 was het na een verzamelmorgen een gezellig samenzijn met een kop koffie met een stukje appeltaart. Helaas moest door de coronamaatregelen daar dit jaar een streep door. “Nu loopt iedereen met een zekere regelmaat zijn of haar straten schoon te houden. Laten we hopen dat we over niet al te lange tijd weer samen kunnen komen.” Heb je ook zin om mee te doen, meld je jezelf dan aan via 06 - 451 63 105.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden