<p>Sil Jansen bij het Gildehuis, dat voor Koningsdag wordt omgetoverd tot studio.</p>

Sil Jansen bij het Gildehuis, dat voor Koningsdag wordt omgetoverd tot studio.

(foto: PR)

Koningsdagshow met licht en muziek

  Nieuwsflits

BEEK - Op Koningsdag houdt Radio Beek een spektakel vanuit het Gildehuis. Het onderkomen van het Sint Jans-Gilde is dan omgebouwd tot studio. De avond wordt opgeluisterd met de een live optreden van de Beekse zanger Robert Pouwels.

door Elsie Schoorel

Aan het begin van de coronatijd, vorig jaar, ging Sil Jansen (18) van start met Radio Beek, om toch wat gezelligheid te brengen in deze vreemde, sombere tijd. “Eerst zonden we op woensdag- en vrijdagavond uit via Facebook, daarna gingen we over op YouTube en nu zijn we nog vooral op feestdagen actief, via platform Twitch.” Sil doet dit samen met Davy Hansen en Jeffrey Duis, die net als hijzelf in de media actief zijn.

Basisschoolkinderen

Het Oranje Comité Beek Loerbeek benaderde Sil om te helpen bij een online bingo en disco in het Gildehuis, vanaf 15.00 uur op Koningsdag, voor de basisschoolkinderen. “Dat doe ik graag. Maar toen bedacht ik me: waarom zouden we de rest van de dag niets organiseren? Vandaar het idee van een grote lichtshow met muziek, die om 12.00 uur start. Deze show wordt gemaakt door Davy en Jeffrey.” Vervolgens gaat de live radio-uitzending verder met muziek en spelletjes waarbij de luisteraars/kijkers prijzen van lokale ondernemers kunnen winnen.

‘Waarom zouden we de rest van de dag niets organiseren?’ 

Hazes-nummers

Na de online bingo en disco voor de kinderen gaat om 19.30 uur het programma van Radio Beek weer verder, vertelt Sil. “Mensen kunnen verzoeknummers aanvragen via WhatsApp. En verder kies ik zelf muziek uit.” Als klap op de vuurpijl treedt vanaf 21.00 uur de bekende Beekse zanger en DJ Robert Pouwels op, onder meer bekend van André Hazes-nummers. “Toen ik hem belde, vond hij het meteen leuk om mee te doen. Dat doet hij geheel vrijwillig, net als de anderen die meewerken aan deze show.”

XXL lichtshow

Als slotspektakel is er rond 22:00 uur een XXL lichtshow. Live bij elkaar komen is helaas nog niet mogelijk vanwege de coronamaatregelen. “Wij mogen ook maar met maximaal vier personen tegelijk in het Gildehuis aanwezig zijn. Maar we proberen de mensen in Beek en Loerbeek op deze manier toch een beetje online bij elkaar te brengen.”

Positieve reacties

Daarvoor heeft hij al volop reclame gemaakt, niet alleen digitaal, bijvoorbeeld via Facebook, maar ook in de straten van Beek en Loerbeek, waar hij posters ophing om de show aan te kondigen. “Ik loop stage bij een drukkerij, dus een poster is snel gemaakt. Het leverde hem al talrijke positieve reacties op van allerlei mensen. “Ik hoop dat de inwoners van Montferland op Koningsdag massaal afstemmen op Radio Beek.” Het programma is op 27 april vanaf 12.00 uur live te volgen via deze link

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden