<p>Afbeelding ter illustratie.&nbsp;</p>

Afbeelding ter illustratie. 

(foto: Pixabay)

Dorpshuizen in Montferland ontvangen coronasubsidie

  Nieuwsflits

MONTFERLAND - Om de dorpshuizen in de gemeente Montferland te helpen heeft de gemeente Montferland met succes een beroep gedaan op de provinciale subsidieregeling COVID-19 Overbrugging gemeenschapsvoorzieningen. Door deze regeling kunnen dorpshuizen diverse aanpassingen doen aan hun panden. Er wordt vooral gewerkt aan de toegankelijkheid en het coronaproof maken van de dorpshuizen.

van de redactie

Dorpshuizen en wijkcentra zijn ook in de gemeente Montferland belangrijke gemeenschapsvoorzieningen die bijdragen aan de leefbaarheid. Door de COVID-19 maatregelen moesten veel gemeenschapsvoorzieningen sluiten. Met deze subsidie kan de gemeente Montferland gemeenschapsvoorzieningen helpen te investeren in toekomstbestendige maatregelen of onderzoek laten doen naar de vitaliteit en toekomstbestendigheid van één of meer gemeenschapsvoorzieningen.

‘Het is goed om te zien dat er zo hard gewerkt wordt om fysiek samenkomen op een veilige manier weer mogelijk te maken’

Contactloze dispenser

In totaal is er ruim € 36.000,00 verdeeld over de dorpshuizen die een verzoek hiertoe hadden ingediend bij de gemeente. Met dit geld worden er in de verschillende kernen aanpassingen gedaan aan de dorpshuizen. Zo gaat Nieuw-Dijk de toegankelijkheid van dorpshuis de Meikever verbreden en verbeteren. In Loil worden diverse aanpassingen gedaan aan de binnenkant van het dorpshuis, zo worden de airco’s aangepast, komen er mobiele automatische desinfectiezuilen, mobiele kapstokken en spatschermen. Ook Kilder doet een aanpassing om het dorpshuis coronaproof te maken, zij gaan een sanitizerstation aanschaffen. In Zeddam wordt de ventilatie van het dorpshuis aangepast. Ten slotte komt er in Braamt een desinfectiezuil en contactloze dispenser in het Dorpshuis De Braempt.

Straks weer veilig samen

Wethouder Oscar van Leeuwen laat in een reactie weten: “Met deze subsidie kunnen onze kernen hun dorpshuizen zó aanpassen dat de dorpsbewoners straks, als de coronamaatregelen verder versoepelen, veilig weer samen kunnen komen. Het is goed om te zien dat er zo hard gewerkt wordt om fysiek samenkomen op een veilige manier weer mogelijk te maken.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden