<p>Zo ziet het VALA Patrijzenmengsel eruit als het in de bloei staat. Patrijzen krijgen zo voedsel en een schuilplaats.</p>

Zo ziet het VALA Patrijzenmengsel eruit als het in de bloei staat. Patrijzen krijgen zo voedsel en een schuilplaats.

(foto: PR)

Akkerranden mooier met zaadmengsels

  Nieuwsflits

MONTFERLAND - Val Oude IJssel verkoopt elk voorjaar zaadmengsels aan particulieren en grondeigenaren om een rand langs een akker of overhoekjes in te zaaien met als doel het landschap mooier te maken en de biodiversiteit te verhogen.

van de redactie

Je ziet steeds vaker in het buitengebied een rand langs een maisveld met granen en bloemen. Vaak zijn dit randen van boeren die meedoen aan de regeling Agrarisch Natuur- en Landschapsbeheer. Dit alles om de omgeving gevarieerder en aantrekkelijker te maken voor insecten, vogels en kleine zoogdieren.

Mooier en gevarieerder

De Agrarische Natuur Vereniging VAL Oude IJssel, ook actief in de gemeente Montferland, biedt ook dit jaar weer mengsels te koop aan voor mensen die ruimte hebben en het landschap mooier en gevarieerder willen maken.

Boekweit en bladrammenas

Er is keuze uit twee mengsels: In het VALA patrijzenmengsel zitten granen en wat grovere planten zoals zonnebloemen, boekweit en bladrammenas om als voedsel te dienen en dekking te geven aan bijvoorbeeld fazanten, patrijzen en egels. Het Tubinger bijenmengsel is meer geschikt voor insecten doordat hier meer bloeiers inzitten.

‘Aantrekkelijke omgeving voor insecten, vogels en zoogdieren’

Korting voor leden

Meer informatie over de mengsels kun je vinden op de onderstaande website van VAL Oude IJssel (kies vervolgens voor Nieuws of Actueel). Door de coronamaatregelen werkt VAL Oude IJssel alleen met bestellingen van minimaal één kilo die dan vervolgens bezorgd worden. De kosten van de mengsels zijn: VALA patrijzenmengsel € 20,00 per kilo (één kilo is goed voor 500 vierkante meter) en het Tubinger bijenmengsel € 25,00 per kilo (anderhalve kilo is goed voor 500 vierkante meter). Leden van de VAL Oude IJssel krijgen € 2,50 korting per kilo.

Het VALA patrijzenmengsel en/of het Tubinger bijenmengsel bestellen? Bestellingen kunnen per mail worden doorgegeven via het mailadres uditters@val-oudeijssel.nl. Geef in je mail jouw naam, adres, postcode en woonplaats door. Telefonisch bestellen kan via telefoonnummer 0315 - 630 002 op maandag, dinsdag en donderdag tussen 09.00 tot 14.30 uur. Nadat de bestelling thuis is bezorgd ontvang je een factuur.

val-oudeijssel.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden