<p>Het houtcarving-evenement Niet zeiken, maar zagen vorig jaar in Loerbeek.</p>

Het houtcarving-evenement Niet zeiken, maar zagen vorig jaar in Loerbeek.

(foto: Piet de Carpentier)

Niet zeiken, maar zagen met publiek?

  Nieuwsflits

LOERBEEK - Kettingzaagkunstenaars zagen met behulp van de kettingzaag fantastische beelden uit een boomstam. Vorig jaar hebben de bekende houtcarvers Thomas Weijenberg (tommycarving) en Niels Brouwers tijdens de coronacrisis het besloten chainsawcarving evenement Niet zeiken, maar zagen gehouden in een wei in Loerbeek.

van de redactie

Een en ander kwam doordat alle evenementen waren afgelast en de hechte gemeenschap van houtcarvers zodoende zonder werk en, nog erger, enigszins sociaal geïsoleerd raakten. De handvol grote evenementen waar deze kettingzaagkunstenaars elkaar jaarlijks ontmoeten en hun kunsten tonen aan publiek waren immers allen afgelast.

Volgend jaar weer?

Daarom hebben Thomas en Niels vorig jaar een vijftiental mooie boomstammen geregeld, collega carvers uitgenodigd en er een leuk weekend van gemaakt met z’n allen. Helaas zonder publiek, maar de gemoedelijke sfeer, gezelligheid en saamhorigheid maakten veel goed. Natuurlijk was er toch veel bekijks, van buurtgenoten en toevallige passanten tot de huifkar van het huifkarcentrum die voor de verandering een klein ommetje maakte. De reacties waren positief en de meest gestelde vraag was: “Volgend jaar weer?”

Publiek

Thomas en Niels hebben voor al die mensen goed nieuws: “Dit jaar willen het weer gaan doen, en wel op zaterdag 17 en zondag 18 juli! Of we publiek mogen uitnodigen is nog helemaal niet zeker vanwege corona, maar we willen wel alvast een stapje zetten om er klaar voor te zijn en het een beetje als een echt evenement te organiseren. “

Professionaliseren

“Er is een budget opgesteld waarmee we de aankleding van het evenement willen professionaliseren, zoals een route uitzetten, werkplekken afzetten met hekjes, toiletten, een grote tent voor verkoop van houtsculpturen en verkoop van koffie en thee, et cetera.”

Een klein bedrag doneren?

Voor het professionaliseren van het evenement hebben Thomas en Niels € 6.000,00 nodig: “Om deze professionalisering te realiseren hebben we een GoFundMe opgezet. Hier kan iedereen een klein bedrag doneren, en als we dat met voldoende mensen doen dan is er een goeie kans om het budget te halen en deze stap te zetten!” Doneren kan via onderstaande link.

gf.me/u/zkhajn

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden