<p>In welk bos zou deze mooie Happy Stone, met een ringstaartmaki erop geschilderd, neergelegd zijn?</p>

In welk bos zou deze mooie Happy Stone, met een ringstaartmaki erop geschilderd, neergelegd zijn?

(foto: Koninklijke Burgers' Zoo)

Burgers’ Zoo strooit met Happy Stones in Montferland

  Nieuwsflits

MONTFERLAND - Koninklijke Burgers’ Zoo draagt op creatieve wijze een steentje bij aan een internationale rage onder honderdduizenden kinderen en volwassenen in binnen- en buitenland: Happy Stones. Tientallen dierentuingidsen en medewerkers van het Arnhemse dierenpark hebben hun ziel en zaligheid gelegd in honderden kleurrijk beschilderde stenen die als doel hebben de vinder vrolijk te maken.

van de redactie

De dierentuingidsen en medewerkers van Burgers’ Zoo zijn niet alleen erg creatief in de weer geweest, maar hebben tevens hun best gedaan een educatief tintje aan hun creaties mee te geven. Naast bekende dierentuindieren als gorilla’s, olifanten of giraffen, zijn er ook minder bekende – maar niet minder kleurrijke en boeiende – diersoorten vereeuwigd, zoals geribbelde neushoornvogels, aardvarkens, blauwe morpho-vlinders en ringstaartmaki’s.

‘Happy Stones zijn stenen die op een vrolijke, vaak kleurrijke wijze zijn beschilderd en die vervolgens op een openbare plaats worden neergelegd’

Montferland

De speciale Burgers’ Zoo Happy Stones zijn op diverse openbare plaatsen in de gemeente Montferland neergelegd. Enthousiaste deelnemers kunnen ze daarnaast ook vinden in onder andere Zevenaar, Arnhem, Nijmegen, Wageningen, Rheden, Dieren, Duiven, Doetinchem, Renkum, Herveld en Hoenderloo op een kunstzinnige creatie stuiten.

Opvallende plaats

Happy Stones zijn stenen die op een vrolijke, vaak kleurrijke wijze zijn beschilderd en die vervolgens op een openbare plaats worden neergelegd. De vinder mag de steen houden, maar kan de steen na een tijdje ook weer op een andere locatie terugplaatsen. Het is niet de bedoeling dat de Happy Stones zorgvuldig verstopt worden, maar juist dat ze op een opvallende plaats eenvoudig gevonden kunnen worden door een wandelaar of passant.

Steen onder de riem

Burgers’ Zoo vindt de rage rond de Happy Stones creatief en origineel en wil mensen in deze bijzondere tijd graag een hart onder de riem steken. Het idee is dat de fantasierijk beschilderde stenen de vinder een spontane glimlach op het gezicht toveren en op symbolische wijze een hart onder de riem steken.

Positieve verrassing

Woordvoerder Bas Lukkenaar vat het als volgt samen: “Laten we met zijn allen de schouders eronder zetten en blijven volhouden, zodat we hopelijk snel weer samen van de dieren en de natuur kunnen genieten. We hopen dat we met onze kleurrijke creaties de gelukkig vinders een positieve verrassing en een moment van enthousiasme kunnen bezorgen.”

burgerzoo.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden