<p>De entree van bedrijventerrein Kollenburg in Didam. In het pand van Peters Installatietechniek is de coronateststraat gevestigd.</p>

De entree van bedrijventerrein Kollenburg in Didam. In het pand van Peters Installatietechniek is de coronateststraat gevestigd.

Foto: (foto: PR)

Gratis coronateststraat voor Liemerse werkgevers

  Nieuwsflits

Woensdag 19 mei opent in Didam de nieuwe coronateststraat voor bedrijven in de Liemers. Medewerkers van deze Liemerse bedrijven kunnen in deze coronateststraat gratis een sneltest krijgen.

REGIO - Eén van de belangrijkste wapens in de coronabestrijding is het testen. De overheid biedt werkgevers de mogelijkheid hun medewerkers snel en kosteloos te laten testen. Door het laten testen wordt de veiligheid op de werkvloer vergroot en uitval door ziekte en quarantaine verminderd.

Ondiepe neustest

Via de website liemerscoronvrij.nl kunnen ondernemers zichzelf en hun medewerkers aanmelden voor een gratis sneltest. De test wordt uitgevoerd met de ondiepe neustest en na vijftien minuten wordt de uitslag digitaal verzonden.

Steentje bijdragen

Henk Peters, oud-eigenaar van Peters Installatietechniek: “Het belang van vaccineren en het daarnaast inzetten van sneltesten is uiterst belangrijk en helpt ons om zo snel mogelijk uit deze crisis te komen. Ik draag daarom graag mijn steentje bij door mijn pand beschikbaar te stellen."

Geschikte locatie

Binnen één dag vond ondernemersvereniging Lindus in haar netwerk een geschikte locatie en door snel te schakelen met de gemeente Montferland kon deze teststraat op korte termijn starten. Henk Dekker, voorzitter van Lindus, over dit snelle resultaat: "Zo doen we precies dat waar we ons altijd voor inzetten: het behartigen van de belangen voor ondernemers in de Liemers."

Didam

De teststraat is gevestigd aan de Aalsbergen 3 (bedrijventerrein Kollenburg) in Didam en elke werkdag geopend van 09.00 tot 17.00 uur. De nieuwe teststraat is een initiatief van testcoronadirect.nl, het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en ondernemersvereniging Lindus. Bezoek voor meer informatie de onderstaande website. Bedrijven kunnen zich hier aanmelden.

liemerscoronvrij.nl

van de redactie

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden