<p>Kevin en Vivi (voorgrond) nemen per 1 juni Counter Sanders over van Roy en Tamar.</p>

Kevin en Vivi (voorgrond) nemen per 1 juni Counter Sanders over van Roy en Tamar.

(foto: Karin van der Velden)

Nieuwe eigenaren voor Counter Sanders

  Nieuwsflits

DIDAM - Vanaf 1 juni zijn Kevin en Vivi de nieuwe gezichten van Counters Sanders. Zij nemen de cafetaria in Didam over. Voorlopig zal er voor de klanten niet veel veranderen.

door Karin van der Velden

Kevin heeft zo’n dertig jaar ervaring als kok en dat zullen klanten op den duur wel terugzien in het assortiment. De basis verandert niet, maar Kevin heeft wel de wens om in de toekomst meer ambachtelijke, huisgemaakte gerechten toe te voegen. De bekers en medailles die Kevin als kok won, staan al in de zaak. Hij heeft op hoog niveau gekookt: “Ik wil graag verse, gezonde producten toevoegen, groene snacks en vega-producten, met vleesvervangers die ik zelf maak.”

‘We wonen in een leuke kinderrijke buurt, we voelen ons nu al thuis’

Verhuisd

Ook het terras en het interieur zullen wat meer aangekleed worden. De locatie leent zich daar prima voor. Daar blijft het bij. De medewerkers blijven in dienst en de openingstijden veranderen niet. Kevin en Vivi zijn inmiddels van Venlo naar Didam verhuisd: “We wonen in een leuke kinderrijke buurt, we voelen ons nu al thuis.”

Het juiste moment

De gedachte om te stoppen speelde al weleens bij Roy en Tamar Sanders, maar werd een half jaar geleden concreet. Ze maakten kennis met de franchiseformule ‘t Bakhuus, waar mooie cafetaria’s in het oosten van het land bij aangesloten zijn. Daar maakten ze kennis met Kevin en Vivi: “Voor ons is het belangrijk dat de formule niet ons assortiment bepaalt, maar wel helpt bij kwaliteitsbewaking en social media.”

Sociale leven

In november zou Roy de zaak dertig jaar hebben, hij nam het bedrijf op zijn twintigste over en werkte er daarvoor al een paar jaar: “Onze oudste gaat na de vakantie in Leeuwarden studeren, maar komt in het weekend thuis. Wij hebben altijd gewerkt in het weekend. Dat we daarmee kunnen stoppen, is wel de belangrijkste reden dat we de zaak overdoen. Het vergt veel van je sociale leven. Straks kunnen we eindelijk naar verjaardagen en andere feestjes.”

Eigen leven

Tamar vertelt dat ze allebei op zoek gaan naar een parttime baan voor doordeweeks: “We nemen de tijd om te kijken wat de toekomst brengt. Toen we net de beslissing hadden genomen, hadden we een paar slapeloze nachten, maar nu voelt het heel goed. Je bent wel 24/7 met het bedrijf bezig. Je wordt ook op je vrije dag gebeld door leveranciers, er is weleens een storing of een medewerker die zich plotseling zich meldt. Wat wel heel raar zal zijn, is dat we niet altijd samen zijn. We krijgen allebei een beetje een eigen leven. We gaan onze klanten missen. We hebben een vaste klantenkring. De kinderen die dertig jaar geleden bij ons kwamen, komen nu met hun eigen kinderen. Daar heb je een band mee. Tamar en Roy bedanken de klanten voor de afgelopen dertig jaar en wensen Kevin en Vivi veel succes.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden