<p>Een fragment uit de oorlogsfilm De Slag om de Schelde die vanaf volgende week drie weken in het Barghse Huus te zien is.</p>

Een fragment uit de oorlogsfilm De Slag om de Schelde die vanaf volgende week drie weken in het Barghse Huus te zien is.

(foto: PR)

Barghse Huus opent met De Slag om de Schelde

  Nieuwsflits

‘S-HEERENBERG - Na een half jaar stilte gaat de filmprojector van het Barghse Huus vanaf donderdag 10 juni eindelijk weer draaien. In de tussentijd is de theaterzaal voorzien van een nieuwe laag verf en zijn de technische apparaten geüpdatet. De vrijwilligers staan te popelen om alle filmliefhebbers te ontvangen.

van de redactie

Het Barghse Huus opent gelijk met een knaller: De Slag om de Schelde. Deze Nederlandse productie, een van de duurste producties ooit, gooide eind vorig jaar hoge ogen bij recensenten. Een release op het witte doek voor het grote publiek bleef helaas uit. Tot nu. Centraal in de film staat de de slag om de Schelde die in het najaar van 1944 plaatsvond in Zeeland en West-Brabant en waarbij meer dan 10.000 personen het leven lieten. Deze slag, die beslissend was voor het verloop van de Tweede Wereldoorlog, staat bekend als één van de belangrijkste en heftigste veldslagen in West-Europa. De film vertelt het verhaal van drie jonge personages die ieder op hun eigen manier met oorlog en vrijheid omgaan. De Slag om de Schelde is vanaf 10 juni drie weken lang te zien in het Barghse Huus in ‘s-Heerenberg. Tickets zijn voor € 7,50 euro te bestellen op onderstaande website.

iedereenwelcom.nl/film-theater

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden