<p>Ronald Vreeken, Supervisor Global Team, Ton Vriezen, Martijn Huisman, Accounts Payable Employee en Erwin Reijerink.</p>

Ronald Vreeken, Supervisor Global Team, Ton Vriezen, Martijn Huisman, Accounts Payable Employee en Erwin Reijerink.

Foto: (foto: DIes Goorman)

IDEX schenkt voedselbank € 4.500,00

  Nieuwsflits

DIDAM - Voor de tweede keer ontving Voedselbank Montferland een cheque van € 4.500,00 van IDEX Optical Technologies. Het Didamse bedrijf vindt het belangrijk om te schenken aan goede doelen in de plaatsen waar de organisatie actief is.

door Karin van der Velden

Vorig jaar werd ook bij medewerkers van alle Europese vestigingen geld ingezameld. Nu komt het hele bedrag uit de IDEX Foundation, opgericht door IDEX Corporation, het Amerikaanse moederbedrijf. Elk jaar wordt zes miljoen vrijgemaakt voor goede doelen wereldwijd.

Geen nadelige gevolgen

“IDEX Optical Technologies B.V. heeft geen nadelige gevolgen van de coronacrisis, maar de pandemie is een ramp voor de wereld. We hebben gekeken waar we direct hulp kunnen bieden en kwamen zo bij de voedselbanken uit”, zegt General Manager Erwin Reijerink. “Dat mensen geholpen worden zonder dat er vragen worden gesteld over het waarom van financiële moeilijkheden, vinden we bijzonder. Ton Vriezen, voorzitter van de Voedselbank, heeft ons verteld wat er met het geld van vorig jaar gedaan is en we vinden dat het goed besteed is. We hebben Voedselbank Montferland bezocht en we waren onder de indruk van de organisatie, die helemaal door vrijwilligers wordt gedaan. Het rekening houden met de houdbaarheid, verdelen van producten waarbij met allerlei aspecten rekening gehouden moet worden, is iets waar je normaal gesproken niet bij stilstaat. En wat fijn dat er ook andere bedrijven en instellingen zijn, die hulp bieden.”

‘We vinden dat het geld vorig jaar goed besteed is’ 

 Maatschappelijke verantwoording

“IDEX heeft wereldwijd veertig locaties in de wereld. De organisatie neemt brede maatschappelijke verantwoording door mensen in een achterstandspositie te helpen”, vertelt Tatjana Albou, coördinator van de IDEX Foundation in Nederland. De organisatie streeft er ook naar om een diverse en inclusieve organisatie te zijn. Reijerink: “Als je een afspiegeling bent van de samenleving, ben je dat ook van je klanten. Wie ons op LinkedIn opzoekt, ziet deze maand dat ons logo de regenboogkleuren heeft.

Azië en Europa

“In Didam is IDEX verantwoordelijk voor de verkoop in Azië en Europa, 10% van de afzet is in Nederland. We maken optische componenten, geslepen glas met een coating die bepaalde eigenschappen meegeeft. Die componenten worden gebruikt voor lasertechniek, bijvoorbeeld in lasersnijmachines of 3D metal printers en ze zijn ook te vinden in machines die bloedtesten doen, specifiek voor corona. Klanten vertellen wat ze willen bereiken, onze medewerkers zorgen voor een oplossing.” Lokale naamsbekendheid is voor IDEX geen reden om goede doelen te steunen. “We hebben er wel profijt van”, zegt Tatjana Aldou. “In normale tijden leveren we ook ‘handjes’. Bijvoorbeeld bij het Bio Vakantieoord in Arnhem, een park waar kinderen met een beperking en hun ouders vakantie vieren, hebben allerlei klussen gedaan. Dan werk je met collega’s die je normaal gesproken weinig ziet. Dat is goed voor de teamspirit.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden