<p>Groep 8 van IKC de Toorts had de primeur en mocht als eerste gebruik maken van de Bedriegertjes op het Lieve Vrouweplein in Didam.</p>

Groep 8 van IKC de Toorts had de primeur en mocht als eerste gebruik maken van de Bedriegertjes op het Lieve Vrouweplein in Didam.

(foto: Karin van der Velden)

Didam heeft nu eigen Bedriegertjes

  Nieuwsflits

DIDAM - De werkzaamheden aan het Lieve Vrouweplein in Didam hebben een nieuwe mijlpaal bereikt: vrijdag 25 juni werden de Bedriegertjes officieel in gebruik genomen. De gemeente, aannemer Roelofs en Fonteintechniek Gruppen hebben er hard voor gewerkt om de Bedriegertjes nog voor de zomervakantie klaar te hebben. 

door Karin van der Velden

Voor de waterpret begon, vertelde projectleider Arno Dijkstra van Roelofs op een ludieke manier over de rioleringsbuizen (wat gebeurt er met je drol als je naar de wc bent geweest?), infriltratiebuizen (hé, die buis lekt! - ja, het regenwater moet in de grond infiltreren) en grote buizen die overtollig hemelwater afvoeren.

‘Hé, die buis lekt! - ja, het regenwater moet in de grond infiltreren’

IKC de Toorts

Groep 8 van IKC de Toorts had de primeur en mocht als eerste gebruik maken van de Bedriegertjes op het Lieve Vrouweplein in Didam. De leerlingen hebben, als officiële opening, getest of de fonteintjes het doen. Elke dag van 10:00-22:00 uur zal de fontein haar waterstralen laten ontsnappen. Alle kinderen kunnen de hele zomer genieten van waterpret in Didam. Drie pompgroepen sturen de fontein aan en met een computerprogramma wordt het een verrassend programma.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden