<p>Ren&eacute; van Kooten komt met zijn band Shifting Daylight naar het Barghse Huus.</p>

René van Kooten komt met zijn band Shifting Daylight naar het Barghse Huus.

(foto: Paco van Leeuwen)
barghse huus

Nieuw theaterseizoen Barghse Huus

  Nieuwsflits

‘S-HEERENBERG - Onlangs is met de landelijke campagne Theater. Mooier dan ooit het startschot gegeven voor een nieuw theaterseizoen. Het Barghse Huus in ’s-Heerenberg is er ook helemaal klaar voor om de deuren weer voor de podiumkunsten te openen. Er is de afgelopen maanden gewerkt aan een gevarieerd en laagdrempelig programma met muziek, cabaret en toneel. Professioneel en lokaal.

van de redactie

Vrijdag 1 oktober is de aftrap van het seizoen met de wervelende voorstelling A Tribute to the Soul of the 60’s. Vocalisten Marjon van Iwaarden, Spencer Croes en de zeskoppige begeleidingsband nemen het publiek mee naar de Verenigde Staten in de roerige jaren zestig. De mooie, grappige, ontroerende en soms ook schrijnende verhalen zijn de basis voor een muzikale rondreis langs alle monumenten van de soul uit die tijd. Vrijdag 29 oktober komt Shifting Daylight, de band van zanger/acteur René van Kooten, met de nieuwe voorstelling Gemmae. Hierin gaan Bram, Ingmar en René op een inspirerende reis vol dromen, hoop, liefde en groei, maar ook één van afscheid, verval, angst, onrust en verlies. Liefhebbers van het levenslied moeten zaterdag 13 november in hun agenda noteren voor Een avond met H6. Jaren na zijn dood is deze nationale held nog steeds immens populair en kunnen we niet om de beste Nederlandse volkszanger aller tijden heen. H6xs brengt een Hazesfeestje naar het Barghse Huus.

‘Voor het eerst sinds jaren zijn er in het Barghse Huus ook weer diverse voorstellingen voor het hele gezin’

Voor het hele gezin

Voor het eerst sinds jaren zijn er in het Barghse Huus ook weer diverse voorstellingen voor het hele gezin. Speciaal voor de sinterklaasperiode heeft Apennoten de vrolijke voorstelling Een kist vol Sintliedjes gemaakt. Of beleef de avontuurlijke wereld van Kikker in deze nieuwe mini-musical. In Willem Junior reizen twee nieuwsgierige jongens via een magische app terug in de tijd, waar ze de jonge Willem ontmoeten en waar ze de mysteries proberen te ontrafelen rondom deze Grootste Nederlander Aller Tijden.

Regionaal talent

Het Barghse Huus biedt een mix aan regionaal talent, startende professionals en try-outs van nationale topartiesten. Gitarist en kunstenaar Erik Neimeijer (Bökkers/The Kapsones) brengt een meer dan oprechte ode aan Willie Nelson in A sincere tribute to Willie Nelson. De meest verrassende voorstelling van het jaar komt misschien wel van Beperkt Houdbaar. Elke avond beginnen Andries Tunru en Stefan Hendrikx weer met absoluut niks. Een blanco canvas waarop zij, geïnspireerd door verhalen uit het publiek, een compleet universum ontvouwen. Met de spannendste personages, de scherpste grappen en muzikaal omlijst door multi-instrumentalist Joep Hullegie. Daarnaast zijn er onder meer optredens van Spruijt en Opperman, Piepschuim, Tejatertick, Paaldansstudio Zevenaar-Wehl en ABBA Tribute. Het volledige programma voor het aankomende seizoen is te vinden op onderstaande website.

iedereenwelcom.nl/film-theater

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden