<p>De altijd vrolijke goochelaar Tijs rijdt rond met zijn bakfiets en laat overal zijn verbazingwekkende kunsten zien.</p>

De altijd vrolijke goochelaar Tijs rijdt rond met zijn bakfiets en laat overal zijn verbazingwekkende kunsten zien.

(foto: Karin van der Velden)

Centrum van Didam is zaterdag voor de kinderen

  Nieuwsflits

DIDAM - Op zaterdagmiddag 17 juli is het centrum van Didam van 12.00 tot 17.00 uur van de kinderen. Op verschillende plekken staan attracties. Kinderen mogen gratis gebruik maken van de draaimolen, springkussens en een klimtoren. Er kan onbeperkt gesnoept worden van suikerspinnen, popcorn en poffertjes.

door Karin van der Velden 

In de Hoofdstraat staat de balloonsaloon. Altijd een succes! Kinderen kunnen er een leuke ballonfiguur laten maken. Maar pas op, deze dierfiguren kunnen blaffen, miauwen, knorren, loeien of brullen! De balloonsaloon heeft veel verrassingen. Midden in de zomer valt er ineens sneeuw of er komt een zeepbellenstorm voorbij. De ballonartiesten goochelen bakken snoep te voorschijn. Op verzoek draaien ze liedjes die iedereen mee kan zingen. 

‘Let goed op of je de rijdende poffertjeskraam tegenkomt’

Volgeladen bakfiets

Goochelaar Tijs trekt vrolijk met zijn volgeladen bakfiets door het centrum. Hij tovert de gekste fratsen uit zijn reiskoffers en laat op muziek de meest hilarische capriolen zien. Van steltlopen tot jongleren op een éénwieler, van goochelen tot het knopen van kleurrijke ballonfiguren, Tijs doet het allemaal tegelijk. Let goed op of je de rijdende poffertjeskraam tegenkomt. Twee gezellige koks maken overheerlijke ambachtelijke poffertjes. Helemaal gratis, dankzij de winkeliers in Didam.

Springkussen en stormbaan

Dit jaar zijn er twee grote attracties extra. Op het Lieve Vrouweplein komt een groot springkussen, met een stormbaan. “De winkeliers hebben dit jaar veel overlast van de werkzaamheden, daarom willen we daar wat extra’s doen”, zegt Rik Straatsma, penningmeester van Gastvrij Didam. “Bij Rozijn Repro op het grasveld komt een klimtoren. Dat zou volgend jaar eigenlijk tijdens Didam op Stelten een topattractie zijn. Omdat dit evenement al twee keer niet door kon gaan, hebben wij het contract overgenomen.” De klimrots is 7,5 meter hoog. Er zijn verschillende routes met een uiteenlopende moeilijkheidsgraad, zodat iedereen kan klimmen. Alle routes hebben boven en beneden een startknop, zodat kinderen onderling een wedstrijdje kunnen doen. Wie de top haalt laat een sirene loeien.

Feest voor de kinderen

De kindermiddag wordt gehouden door Stichting Ondernemersfonds Gastvrij Didam. Bij deze stichting zijn de winkeliers in het centrum van Didam aangesloten. Het bestuur van Gastvrij Didam is blij dat er weer wat georganiseerd kan worden. Hoewel er nog wel steeds met de coronamaatregelen rekening gehouden moet worden. Voorzitter Gerda Woltering: “Natuurlijk is het ook voor opa’s, oma’s, ooms en tantes leuk om te zien hoe de kinderen van alle attracties genieten, maar het kan lastig zijn om dan de anderhalve meter afstand te houden. Het moet vooral een feest voor de kinderen zijn.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden