Burgemeester zaait zonnebloempitten


Burgemeester Peter de Baat
Burgemeester Peter de Baat (Foto: Paul van Olden )

Burgemeester zaait zonnebloempitten

  Nieuwsflits

DIDAM - Lionsclub De Liemers heeft onder 32.000 huishoudens zonnebloempitten verspreid. De Zevenaarse burgemeester Lucien van Riswick trapte af en heeft een mooie pot met stekjes in de vensterbank van de burgemeesterskamer in het gemeentehuis van Zevenaar staan. Daarna was Peter de Baat aan zet. De burgemeester van Montferland heeft het schepje overgenomen en de pitten in zijn tuin een mooie zon beschenen plek gegeven. Positiviteit vindt hij een groot goed. "Positieve energie dat kunnen onze burgers en zeker de middenstanders in deze tijd goed gebruiken” gaf hij aan. In het tweede filmpje op de facebookpagina @LionsClubDeLiemers is De Baat druk in de weer in zijn tuin en spreekt hij de kijker bemoedigend toe.

Mooiste plek

Aan de zonnebloempittenactie worden diverse wedstrijdjes, prijsvragen en acties verbonden. Via de Facebookpagina zijn deze te volgen; er zijn mooie prijzen te winnen. De Baat en Van Riswick zijn bij de eerste actie jury. Zij recenseren de ingezonden foto’s die deelnemers hebben gemaakt over de pootplekken. De prijs gaat naar de inzender die de mooiste en origineelste plek voor de pitten heeft gevonden. De foto’s moeten zaterdag 10 juni voor 11.00 uur zijn gepost op de Facebookpagina. Een mooie kistje met een levensmiddelenpakket in mooie gele kleuren is de eerste prijs, ter beschikking gesteld door Spar Supermarkt in Zevenaar.

Nieuwe actie 

Zaterdag 13 juni begint de tweede actie. De hoofdprijs is geheel toepasselijk een topkwaliteit zonnebril. Vanaf woensdag de 10e kun je hier lezen wat je moet doen om deze te winnen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden