Wethouder Ruth Mijnen overhandigt het meidenvolleybalteam een doos appels (foto: Marlous Velthausz)
Wethouder Ruth Mijnen overhandigt het meidenvolleybalteam een doos appels (foto: Marlous Velthausz)

Wethouder Mijnen bedankt sportclubs

  Nieuwsflits

door Marlous Velthausz

Sinds de versoepelingen in de coronamaatregelen zijn de sportverenigingen in de gemeente Montferland weer actief en creatief aan de slag gegaan om zoveel mogelijk leden en niet-leden te laten sporten. De Montferlandse wethouder Ruth Mijnen bezocht enkele verenigingen om haar waardering te uiten en ze te belonen met een appeltje voor de dorst.

’s-HEERENBERG – Op dinsdagavond 9 juni bezocht Mijnen een zestal verenigingen om ze te bedanken voor hun vindingrijkheid en creativiteit om de leden toch te kunnen laten sporten. “Wij zijn er trots op en waarderen het ten zeerste dat de clubs, met al die opgelegde protocollen, het toch mogelijk maken om weer te kunnen sporten”, aldus wethouder Mijnen. “Helaas kunnen we niet alle verenigingen bezoeken, daarom hebben we er een zestal uitgekozen binnen onze gemeente waar we langs zijn gegaan met een bedankje.” Bijna 200 appels heeft de wethouder bij de verenigingen afgeleverd die gesponsord werden door Tuinderij Gesthuizen uit Didam.

Zo bezocht ze bij de Stokkumse Zandbulten volleybalvereniging Smash’68-SCM waar de meiden B (14 tot 16 jaar) aan het trainen was. “Sinds begin mei, toen we groen licht hebben gekregen van de gemeente om buiten te trainen, komen deze meiden iedere dinsdag- en donderdagavond hier trainen”, vertelt Carlo Heuveling, voorzitter van de volleybalvereniging. Eén van de meiden vertelt enthousiast dat ze het in de buitenlucht, en zeker met dit mooie weer, veel leuker en gezelliger vindt om op de Zandbulten te trainen dan in de sporthal. Mijnen overhandigde ook hier een doos appels, waar gelijk gretig gebruik van werd gemaakt. De wethouder was al naar Didam geweest bij voetbalvereniging DVC’26, naar sportvereniging Margriet bij het turnen en naar Judo Voor Ontspanning. Ze vervolgde haar weg naar de tennisvereniging in Zeddam, de Zandbulten in Stokkum en als laatste naar voetbalvereniging FC Bergh in ’s-Heerenberg.

Lees het complete artikel in Montferland Journaal van dinsdag 16 juni 2020

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden