Lotte vrolijk lachend met haar twee grote liefdes op sportgebied: de racefiets en haar skeelers. (foto: Marcel Reintjes)
Lotte vrolijk lachend met haar twee grote liefdes op sportgebied: de racefiets en haar skeelers. (foto: Marcel Reintjes)

Gouden LCAward als afscheidscadeau?

  Nieuwsflits

door Piet van Breukelen

Met het televisieprogramma Floortje naar het einde van de wereld als grote inspiratiebron gaat Lotte Reintjes uit Didam geen uitdaging uit de weg. Zeker niet als het een sportieve uitdaging betreft. Daarom zal ze alleen tevreden zijn als ze 29 juni een gouden Liemers Collega Award (LCAward, red.) krijgt uitgereikt voor haar prestaties. Een bevlogen leerling vertelt.

DIDAM - “Eigenlijk was ik helemaal niet bezig met de LCAward toen ik in VWO 4 kwam; ik had al moeite genoeg goede cijfers te halen”, zo begint Lotte bescheiden haar succesverhaal. Toen zij zich in de vijfde klas inschreef voor een skeelerevenement van 24 uur ten behoeve van KiKa (Stichting Kinderen Kankervrij, red.) bracht haar toenmalige gymdocent Anno Koning haar op het idee vol te gaan voor de LCAward. Met 24 uur solo skeeleren voor het goede doel had ze namelijk al voldaan aan twee pijlers van de award: ze had zich onderscheiden op het gebied van sport en maatschappelijke betrokkenheid. De gigantische klus - van de 24 uur stond ze er 22 op de skeelers en legde zij een afstand af van 448 kilometer - leverde KiKa het mooie bedrag op van € 1.325,00. Hierbij werd ze niet alleen financieel gesteund door haar familie en bedrijven, maar vooral ook door haar vader. Die had namelijk een prima trainingsschema opgezet en ook een voedingsschema voor tijdens het evenement.

Bijles

Lotte bleek de smaak te pakken te hebben, want vorig jaar heeft ze meegedaan aan de Heavensride: een 407 kilometer lange fietstocht ten behoeve van het hospice in Zutphen. Zij maakte deel uit van een groep van twintig waar zij de jongste van was en werd na een kleine dertien uur fietsen door een groot publiek in Vorden onthaald. Ondertussen bleef het vak Engels een groot struikelblok en om haar niveau op te krikken heeft ze vele uren geïnvesteerd in het volgen van bijles - twee uur per week - en het spelenderwijs luisteren naar Engelse berichten via de BBC News-app. Het resulteerde in een voldoende op haar eindlijst. Voor cultuur heeft Lotte zich verdiept in de werken van Harry Mulisch: van de acht gelezen boeken heeft ze er uiteindelijk twee op haar literatuurlijst geplaatst.

Indrukken voor het leven

Werken aan de LCAward heeft Lotte vooral geleerd goed om te gaan met tegenslagen en een geweldig doorzettingsvermogen te tonen. “Dat mijn harde werken lang niet altijd werd beloond met goede cijfers, voelde soms als oneerlijk, als ik dat vergeleek met het gemak waarmee sommige klasgenoten goed scoorden zonder al teveel inspanning”, laat ze zich ontvallen. Maar het is het waard geweest, zo blijkt nu, want het diploma is binnen. Nu is het nog wachten op de laatste beloning. Wordt het een gouden LCAward?

liemerscollegeaward.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden