Een oplossing voor een burenruzie is vaak dichterbij dan je denkt. (foto: Welcom)
Een oplossing voor een burenruzie is vaak dichterbij dan je denkt. (foto: Welcom)

Buurtbemiddeling van Welcom

  Nieuwsflits

van de redactie 

In de zomer vinden we het vaak heerlijk om veel buiten te zijn. Om te werken in de tuin, maar ook om lekker buiten te eten, op het balkon of in de tuin. Toch kent het mooie weer ook minder leuke kanten; overlast door te harde muziek, geschreeuw, huisdieren, afval, overhangende takken of stank. De overlast in de buurt is in de zomer het grootst.

MONTFERLAND - Vaak zijn het kleine ergernissen die leiden tot grote conflicten. Pesterijen over en weer zijn voor niemand een pretje. Verstoorde relaties zijn vaak het gevolg van (te) lang zwijgen. Dat is jammer. Op tijd aan de bel trekken kan een hoop overlast voorkomen. Beter te vroeg dan te laat. Heeft u een (sluimerend) probleem? Aarzel niet en ga uzelf en uw buren niet in de weg zitten. Een oplossing is vaak dichterbij dan je denkt. Praat erover met elkaar. Of, wanneer het niet lukt er samen uit te komen, schakel dan Welcom - buurtbemiddeling in. Buurtbemiddeling is er voor alle inwoners van de gemeente Montferland. De bemiddeling is gratis. Wel wordt van je verwacht dat je meedenkt over een goede, aanvaardbare oplossing voor beide partijen.

Vragen en aanmelden

Voor vragen en het aanmelden van conflicten kan men contact op nemen met Welcom via de medewerkers van de Welzijnslijn via 0316 - 29 28 28 (bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 9.00 en 12.00 uur) of per mail welzijnslijn@welcommail.nl. De coördinator Buurtbemiddeling is Kelly Nederhof-ter Meer.

iedereenwelcom.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden