De XXL-hamburger is klaar voor de eerstvolgende wachtende! (foto: Roel Kleinpenning)
De XXL-hamburger is klaar voor de eerstvolgende wachtende! (foto: Roel Kleinpenning)

Smoke- & foodtruckdrive bij Markant in Braamt

  Nieuwsflits

door Remko Alberink

In coronatijd wordt flexibiliteit gevraagd, iets dat Outdoorcentrum Markant in Braamt goed heeft begrepen. Afgelopen weekeinde en een komend weekeinde verzorgt Markant de Smoke- een foodtruckdrive 2020. Horecamanager Martijn Doornink legt uit wat het inhoudt.

BRAAMT - Carpaccio's en hamburgers, sommige burgers wel van meer dan één kilo. Dat stond er afgelopen vrijdag onder meer op de kaart tijdens de openingsdag van de Smoke- en foodtruckdrive bij outdoorcentrum Markant in Braamt. "In deze tijd moet je creatief zijn", stelt horecamanager Martijn Doornink van Markant. "Ons hele jaar liggen we plat met de outdooractiviteiten waar we om bekend staan. Daarom hebben we nu andere activiteiten."

Op de afhaalkaart bij Markant staan deze twee weekeindes niet zomaar wat hamburgers en carpaccio's. "Zo kennen we ook de XXL-varianten waar je welmet vier mensen van kunt eten", spreekt Doornink vol bewondering. "De carpaccio's kennen we in vier smaken; kalf, rund, tonijn en rode biet."

Het idee komt voort uit het foodtruckfestival dat jaarlijks gehouden wordt. De drive is nu vooral bedoeld om de klanten wat anders te bieden. Locatie is de Gildeweg 7 in Braamt. "Jij bestelt, wij bereiden en tijdens het wachten worden de ramen van de auto gewassen", legt Doornink uit. "Dit gebeurt op een ludieke wijze door studenten van de theateropleiding. Zij zorgen voor het vermaak."

Kilo

De XXL-hamburger van ruim een kilo is, evenals de normale burger, ook in vier variaties te verkrijgen (kipburger, runderburger, kalfsburger en lamsburger). Doornink: "Het zijn menu's voorzien van friet en salade. We hebben nu geen terras waar je het op kan eten, dat gebeurt bij een andere activiteit. Als het weer erg goed is, komt ook de ijsboerderij er nog wel bij."

Na deze drive vervolgt Markant in juli met Foodtruck & fun, waarbij gasten het eten op het terras nuttigen in combinatie met live-muziek.

foodtruckfestivalachterhoek.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden