V.A.S. De IJsselstreek hervat het wekelijks sporten


Deelnemers van V.A.S. De IJsselstreek zijn bezig met een balspel op afstand op het terrein bij het Liemers College. (foto: PR)
Deelnemers van V.A.S. De IJsselstreek zijn bezig met een balspel op afstand op het terrein bij het Liemers College. (foto: PR) ( )

V.A.S. De IJsselstreek hervat het wekelijks sporten

  Nieuwsflits

Vanaf half maart hebben deelnemers van de vereniging voor aangepast sporten V.A.S. De IJsselstreek vanwege het coronavirus niet meer kunnen sporten, hoewel juist deze groep mensen deze activiteiten zo hard nodig hebben. Toen begin juni buiten wel weer gesport mocht worden, hebben zij daar met veel plezier gebruik van gemaakt.

ZEVENAAR - Voor mensen met een lichamelijke beperking was de wekelijks sportmiddag bij V.A.S. De IJsselstreek in de sportzaal van het Liemers College aan de Zonegge in Zevenaar een heel belangrijke gebeurtenis. Bewegen en grenzen opzoeken was voor hen een must om fit te blijven. Van half maart tot eind mei was dit zoals gezegd wegens corona niet mogelijk en met de zomervakantie in het verschiet zou dat een veel te lange periode van stilstand en dus achteruitgang zijn.

Toen in mei wat meer ruimte werd gegeven voor buitensporten werd die gelegenheid direct aangegrepen en is met wat aanpassingen het sporten in de buitenlucht weer voortgezet. Dit gebeurde in het park midden in de Zonegge, in plaats van in de sportzaal van het Liemers College. Vanwege het coronavirus waren spelregels toegevoegd, zoals anderhalve meter afstand houden en handen wassen. De activiteiten bestonden uit rek-, strek-, balans-, en spierversterkende oefeningen, afgewisseld met verschillende spelsituaties waarin reactiesnelheid, balans en ook de lachspieren op de proef werden gesteld.

Iedereen, jong of oud, die iets niet (meer) zo goed kan, kan hier wél aan mee doen. Dat geldt bijvoorbeeld voor mensen met spier- of gewrichtsproblemen, of een andere aandoening van het bewegingsapparaat, overgewicht of hart-, vaat- en longpatiënten of met niet-aangeboren hersenletsel. Aangepast sporten betekent dat de individuele mogelijkheden van de deelnemer bepalend zijn voor wat iemand doet. Na de schoolvakantie (eind augustus) worden deze activiteiten buiten (zolang dat kan) of binnen weer voortgezet. Dat is voor belangstellenden een mooie gelegenheid om eens te komen kijken of om vrijblijvend een paar keer gratis mee te doen. Houd daarvoor de informatie op onderstaande website goed in de gaten of bel met: 06 - 400 87 543 V.A.S. De IJsselstreek biedt verschillende aangepaste sporten wekelijks aan (met uitzondering van de vakantieperiode) in verschillende plaatsen in onder andere de gemeenten Zevenaar en Montferland.

vasdeijsselstreek.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden