Monstertje.
Monstertje. PR

De Nationale Voorleesdagen in Bibliotheek Montferland

Onderwijs

MONTFERLAND - Voorlezen maakt je leuker! Van 26 januari tot en met 5 februari wordt er weer heel veel voorgelezen aan peuters in Montferland. 

Het prentenboek van het jaar ‘Maar eerst ving ik een monster’ van Tjibbe Veldkamp en Kees de Boer staat centraal bij de peuterbezoeken. Alle peutergroepen komen op bezoek in de bibliotheek. Kinderen die (gratis) lid worden krijgen een mini-monster cadeau.

Taalontwikkeling
Voorlezen is goed voor de taalontwikkeling, het vergroot de woordenschat én het taalbegrip van peuters en kleuters.
De helft van de ouders zou graag meer willen voorlezen aan hun kind(eren) dan ze eigenlijk doen, blijkt uit onderzoek in opdracht van Stichting CPNB en Stichting Lezen.
Tijdgebrek is daarbij de belangrijkste reden, daarnaast blijkt dat ouders behoefte hebben aan voorleestips. Welke boeken passen bij de leeftijd en welke boeken zijn het meest geschikt voor interactief voorlezen? De Nationale Voorleesdagen helpen hiermee. Het doel van De Nationale Voorleesdagen is het stimuleren van voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen.

Mocht het goed gaan met corona, dan starten Bibliotheek Didam en Bibliotheek ’s-Heerenberg weer op woensdag 2 maart van 15.30 tot 16.00 uur met de wekelijkse voorleesmiddag.


www.bibliotheekmontferland.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit Montferland Journaal