Leerlingen voelen zich thuis op Symbion: de school heeft kleine klassen, betrokken docenten en een fijne sfeer. Foto: Carlo Stevering
Leerlingen voelen zich thuis op Symbion: de school heeft kleine klassen, betrokken docenten en een fijne sfeer. Foto: Carlo Stevering Carlo Stevering

Symbion: open dag én individuele rondleidingen

Onderwijs

DIDAM - Nu de coronaversoepelingen het mogelijk maken, heeft Symbion meteen besloten om toch een fysieke open dag te houden. Leerlingen en hun ouders zijn dinsdag 8 maart tussen 16.00 en 20.00 uur welkom om persoonlijk kennis te maken met de Liemerse school voor praktijkonderwijs. Voor wie daar niet op wil wachten, zijn er individuele rondleidingen.

Symbion is een kleine school met betrokken docenten die echt aandacht voor hun leerlingen hebben. In een klas zitten circa zestien leerlingen. Dat maakt intensieve begeleiding mogelijk. Iedere leerling krijgt de ondersteuning die hij/zij nodig heeft. Dat kan zijn in klassenverband, in kleine groepjes of individueel. De mentor houdt de ontwikkeling van de leerlingen scherp in de gaten en zorgt voor een fijne sfeer.
Symbion is er vooral voor leerlingen die het fijn vinden om te leren door te doen. Met veel praktijkvakken en stages (het motto van Symbion is ‘leren in de echte wereld’) is het onderwijs daar helemaal op ingericht. In de bovenbouw volgen de leerlingen branchegerichte opleidingen in de sectoren zorg, horeca, handel & logistiek, techniek & bouw en groen. “In deze sectoren is veel werk te vinden. Stagebedrijven hebben graag leerlingen van Symbion. Ze weten van aanpakken en ze kunnen al wat. Je kunt bij ons bijvoorbeeld je lasdiploma of vorkheftruckcertificaat halen”, vertelt locatiedirecteur Kenneth Tsang.
Symbion had ook het afgelopen schooljaar weer een uitstroom van 100 procent. Dit betekent dat alle leerlingen bij het verlaten van Symbion een baan hebben of naar een vervolgopleiding gaan.
Een mooi voorbeeld van die goede start is de Entreeklas op Symbion, waarin leerlingen op hun vertrouwde school en met hun eigen docenten het mbo-diploma niveau 1 kunnen behalen. Als dat lukt, kunnen ze na Symbion doorstromen naar een mbo-2 opleiding (en soms zelfs niveau 3).
Symbion wil dat iedere leerling zijn of haar mogelijkheden optimaal benut. Leerlingen die meer willen en kunnen, krijgen lesstof op vmbo-niveau aangeboden en stappen eventueel over naar een vmbo-school.
Een afspraak maken voor een individuele rondleiding of een persoonlijk gesprek kan via 0316-583880. Verder zijn er minilessen op maandag 22 februari (12.30 tot 15.00 uur). Hiervoor kun je je opgeven door vóór 15 februari een appje of sms’je te sturen naar ondersteuningscoördinator Marlies Taal: 06-39644283. Opgeven voor de open dag op 8 maart is niet nodig. Symbion is gevestigd aan de Hoge Witteveld 2 in Didam.


www.symbion-vo.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant