De leerlingen Bao en Jop van De Ziep zijn intensief bezig met de voorbereidingen voor de Groenmarkt. Foto: PR
De leerlingen Bao en Jop van De Ziep zijn intensief bezig met de voorbereidingen voor de Groenmarkt. Foto: PR PR

Groenmarkt voor Oekraïne op VSO De Ziep in Didam

Onderwijs

DIDAM - De Ziep, een school voor speciaal voortgezet onderwijs in Didam, houdt op donderdag 28 april van 12.00 tot 14.30 uur een groenmarkt op het schoolplein. Alle opbrengsten gaan naar Giro 555 voor Oekraïne. Iedereen is welkom: ouders, verzorgers, buurtbewoners, (contacten via) stagebedrijven en lokale ondernemers.

Op De Ziep wordt naast theoretische vakken veel aandacht besteed aan praktijklessen: zorg & welzijn, horeca, groen en techniek & atelier. Van begin februari tot eind april hebben de leerlingen gewerkt aan het blok ‘groen’.
Groepen krijgen ook les op externe locaties. “Op die manier maken we het onderwijs betekenisvol. Zo hebben de leerlingen geholpen met wilgen knotten, een boerderij bezocht of een workshop bloemschikken op school gevolgd. De bloemen van deze workshop worden aan het eind van hun bloei gedroogd, en daarna verwerkt in mooie kunstwerken die te koop worden aangeboden op de Groenmarkt”, aldus een woordvoerder.
Momenteel zijn de leerlingen met veel enthousiasme bloemen, planten, groentes en boompjes aan het opkweken voor de verkoop. Ook zijn er insectenhotels getimmerd en betongietsels gegoten voor grote waxinelichtjes. Boomkwekerij Vonk uit Didam ondersteunt hierbij door de leerlingen in materialen te voorzien zoals tuinaarde, zaden en kweeksets.
Op de Groenmarkt worden ook (streek-)producten via regionale bedrijven verkocht, onder andere van De Verse Kers, Boomkwekerij Vonk, Bloemenhuis Anemoon en Groeiend Groen. We zijn heel blij met het aandeel van deze ondernemers. De opbrengsten van hun worden geheel of gedeeltelijk geschonken aan Giro 555 voor hulp in Oekraïne.
Om de Groenmarkt compleet te maken, zorgt het horecateam van De Ziep voor een lekker hapje en drankje.
Tot slot een kleine huishoudelijke mededeling: er kan alleen contant betaald worden.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Montferland Journaal