De bekendmaking van het opgehaalde bedrag. Foto: PR
De bekendmaking van het opgehaalde bedrag. Foto: PR PR

Leerlingen OBS ’t Montferland rennen voor goed doel

Onderwijs

‘s-Heerenberg – Eind april vonden er twee sportieve activiteiten plaats op basisschool OBS ’t Montferland in ‘s-Heerenberg. Zo waren er de Koningsspelen op 22 april voor de onderbouw en had de bovenbouw een atletiekdag op 26 april. Tijdens beide evenementen werd een sponsorloop gehouden. De leerlingen van OBS ’t Montferland kwamen hierbij in actie voor Missie Tumor Onbekend. Met de sponsorloop haalden zij 6.911,82 euro op voor dit goede doel.

De opbrengst van de sponsorloop is bestemd voor Missie Tumor Onbekend. Dit goede doel zet zich in voor betere zorg en meer wetenschappelijk onderzoek naar PTO. PTO staat voor Primaire Tumor Onbekend. Dit is een vorm van uitgezaaide kanker waarbij de bron van de uitzaaiingen onbekend is.
Er is weinig bekend over deze vorm van kanker en dat terwijl ruim 1.300 Nederlanders per jaar hieraan overlijden. Het ziekbed is vaak kort en zeer hevig. De diagnose PTO betekent het begin van een dramatische lijdensweg voor zowel de patiënt als de familie en de betrokken artsen.

Onderzoek
Daarom zet Missie Tumor Onbekend zich in voor meer bekendheid en meer onderzoek naar PTO. Een doel waar de leerlingen van OBS ’t Montferland zich graag voor wilden inzetten.
Ruim 300 leerlingen stonden aan de startblokken van de sponsorlopen. Met iedere ronde verhoogden zij de opbrengst van hun sportieve actie. Zij werden daarbij luid aangemoedigd door vele ouders, opa’s en oma’s, leerkrachten en hun schoolgenootjes. De leerlingen werden per ronde gesponsord of ontvingen een vast bedrag voor hun sportieve prestaties. In de weken die volgden verzilverden zij het bij elkaar gerende geld bij hun sponsoren. Op vrijdag 13 mei werd in het bijzijn van alle leerlingen en leerkrachten van OBS ‘t Montferland het voorlopige bedrag van 6.863,75 euro bekend gemaakt. Met de sponsorloop is uiteindelijk 6.911,82 euro opgehaald.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Montferland Journaal