Kinderen rennen rondjes op het voetbalplein. Foto:  PR Mariabasisschool
Kinderen rennen rondjes op het voetbalplein. Foto: PR Mariabasisschool

Leerlingen lopen voor Oekraïne

Onderwijs

’S-HEERENBERG – Leerlingen van de Mariabasisschool hielden op woensdag 31 mei een sponsorloop. De opbrengst hiervan is bestemd voor gezinnen uit Oekraïne die wonen in de Lantscroon en in voormalig Specialized-gebouw in ’s-Heerenberg. “Want zij hebben onze hulp hard nodig.”

Door Marlous Velthausz

Maar liefst 220 leerlingen hebben deelgenomen aan de sponsorloop die gehouden werd rondom het voetbalplein van de school. De kinderen uit groep 1 en 2 renden als eerste, na 10 minuten werden ze opgevolgd door groep 3 en 4 en daarna was het de beurt aan groep 5 en 6 en tenslotte groep 7 en 8. De kinderen konden rondjes rennen en zich daarvoor laten sponsoren. Ze werden aangemoedigd door veel ouders, opa’s, oma’s en andere familieleden om zoveel mogelijk rondjes te rennen. Het weer zat gelukkig mee, de kinderen vonden het vrijwel allemaal fantastisch en de sponsorloop was een groot succes. Het is momenteel nog niet bekend hoeveel er precies is opgehaald, maar als dit bekend is, zal de school dit melden via de gebruikelijke sociale kanalen.

‘Wij lopen voor Oekraïne’ was het motto tijdens de sponsorloop van de Mariabasisschool. Het geld wordt na 10 juni overhandigd aan de stichting ‘Montferland helpt’, zodat zij de Oekraïners kunnen ondersteunen met bijvoorbeeld het aanschaffen van een tweedehands fiets, eten en een slaapplek. “Het was een goed idee om te kiezen voor een lokale stichting, dat maakt het voor de kinderen ook wat dichterbij”, aldus Lia Fierkens van de Mariabasisschool. Op vrijdag 10 juni moeten alle kinderen het geld, de stempelkaart en de brief met sponsoren bij de leerkrachten inleveren en daarna komt het bedrag tevoorschijn. Je kunt het volgen via de website: www.mbschool.nl of via de Facebookpagina van de Mariabasisschool.

“De Mariabasisschool wil alle mensen van de organisatie, hulpouders, sponsoren en uiteraard de leerlingen hartelijk danken voor hun inzet”, aldus Lia Fierkens.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Montferland Journaal